E oficial: noaptea la 3 e cel mai bine cu bicicleta în Bucureşti 18


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 6 min)

ACTUALIZARE

Andlclb ne lămureşte cum a fost cu scindarea. Cinnamon Anna a pus pe Flickr un set de poze. Iată şi un mic video încropit de mine de 1 minut. Cei de la Mai Mult Verde au scris despre eveniment.

Impresii de pe bloguri ale ciclonoctambulilor sau ale simpatizanţilor datului din pedale pe timp de noapte:

Andlclb

Bikepress

Hop şi eu

Adrian Ciubotaru

Vulupe

Cinnamon Anna

Florin Ghinda

bicla_noaptea2

Cred că asta e concluzia după plimbarea de azi-noapte. Recunosc că eram sceptic privind numărul participanţilor, pentru că numai unii confirmaseră. Am făcut pariu cu cineva că vor fi în jur de 15 persoane, dar au fost vreo 25 de biciclişti tineri.

Am ajuns exact la ora 3 la TNB şi deja erau biciclişti şi bicicliste acolo: unii echipaţi complet, alţii cu strictul necesar, cu biciclete diverse, de la cele mai ieftine la unele mai scumpe şi vreo două de la Cicloteque. Unii au dat deja drumul la glume, aşa că am pornit cu un tonus ridicat. Unii mai fuseseră şi pe la terasă sau găsiseră nişte cutii de bere în frigider, dar nimeni nu a consumat aşa ceva pe bicicletă, ceea ce m-a bucurat.

Am trecut în revistă micile reguli şi am pornit încetişor pe bulevard.

Şirul indian iniţial evident că s-a separat pe mai multe rînduri, dar traficul era foarte scăzut la acea oră. Destul de multă animaţie pe stradă, cîteva echipaje de poliţie ocupate cu şoferi neatenţi, drum uscat şi nici urmă de ploaie.

La Piaţa Victoriei, am urcat pe pistă, ceea ce ne-a permis să mai schimbăm o vorbă. Păcat că nu m-am gîndit să iau un carneţel la mine şi să colectăm contactele!

Am ajuns în Herăstrău după ce am avut un mic incident: un biciclist din grup s-a împiedicat şi a căzut, dar nu s-a rănit. Cu ajutorul unui imbus din setul meu de chei din rucsac, am recentrat roata. Era cam beznă în zona dinainte de traversarea spre  Herăstrău şi nici chiar luminile bicicletelor nu te ajută mereu.

În faţa Herăstrăului, am decis să continuăm pînă la Casa Presei. Cîteva piţipoance tocmai coborau din taxiuri şi voiau să dea ture pe bicicletele noastre, cel puţin asta am înţeles eu din zgomotele pe care scoteau. Asemeni lui Ulise, băieţii au rezistat, deşi unii au stat puţin la taclale cu producătoarele respective.

Ne-am întors prin Herăstrău, iar înainte de ieşire s-a produs o scindare: o parte din grup, vreo 17 persoane, au decis să rămînă acolo şi am aflat că au mers la Baraka şi s-au julit puţin pe rampe. Deh, alegerea lor, dar ar fi fost mai interesant să ne întoarcem tot în grup mare.

Restul de 8 biciclişti am continuat spre Unirii. Unii au făcut la stînga la Universitate, alţii au continuat spre Unirii.

Ce să zic… nu mă pricep la vorbe mari, dar mă bucur că am organizat ieşirea asta, pentru că am văzut oameni zîmbind în grup şi pe stradă la vederea noastră, am rîs, ne-am cunoscut puţin. Chiar a fost o plimbare de plăcere, mai înceată după gusturile unora, dar sigură.

Dacă ar fi să mai organizez o astfel de plimbare pe bicicletă, aş ţine cont de unele lucruri:

  • întîlnirea să fie pe la ora 1, undeva la o terasă. Oricum ne hidratăm înainte de plecare, de ce să nu facem asta tot în grup? Aseară am ajutat vreo două persoane cu bidonul meu cu apă.
  • plecarea pe traseu pe la ora 2, eventual pe un traseu mai interesant, dar tot pe drum cît de cît lin, pentru că nu avem toţi MTB-uri şi oricum scopul este să ne plimbăm.
  • să facem listă de contacte, ca să ştim cine suntem şi să ne mai întîlnim şi cu alte ocazii. Eu n-am apucat să cunosc pe toată lumea şi cred că puţini mă ştiau şi pe mine.
  • să nu mai ţinem atît cont de prognoza meteo (un participant de aseară spunea că se vedea pe blogul meu că sunt stresat de chestiunea asta), pentru că nu prea s-a adeverit.
  • să existe un fotograf „oficial” al grupului. Constat că nu prea am poze, că Oregon – camera celebră de pe ghidon nu răzbate pe întuneric şi că un aparat bun ar face poze super cu atîtea luminiţe sclipitoare care se strecoară lin pe stradă.

bicla_noaptea1

Acestea fiind zise, mi-ar plăcea să povestiţi şi voi cum a fost, pe blogurile voastre, dacă citiţi acest articol, sau să lăsaţi un comentariu aici.

Doresc să le mulţumesc celor care m-au ajutat cu popularizarea evenimentului nocturn. Iată site-urile pe care le-am dibuit eu că au publicat anunţul. Dacă au mai fost şi altele şi nu m-am prins, le cer iertare în avans.

Velobello

Alex Burlacu

Stop CO2

Mai mult verde

Jurnalism pozitiv

Am doar 18 ani

Andlclb

Vulupe

Ciclism amatori

Hop şi eu

Iyli

Simply Krystynana

Green Report

Ciclism

Flickr Biciclete


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

18 gânduri despre “E oficial: noaptea la 3 e cel mai bine cu bicicleta în Bucureşti