Fete biciclete 9


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

fata_bicla

Blogurile fetelor care merg pe bicicleta sunt foaaarte diferite de cele ale băieţilor care se îndeletnicesc cu aceeaşi ciudată pasiune. Poate mi se pare mie, dar parcă uneori fetele sunt mai vehemente şi au un limbaj mai colorat.

Iată cîteva mostre de texte bicicliste pe diverse tonalităţi:

Oana de la Velobello le învaţă pe fete cum să meargă pe bicicletă în fustă. Deci bicla nu presupune compromisuri de la modă, dar trebuie făcute unele ajustări.

„So what am fustă!? Nu se poate pedala? Ba chiar mai bine, că nu-mi mai prind clipsurile alea haioase să-mi ţină pantalonii, mişcarea e mai naturală şi feelingul – nu se compară”.

Dana e foarte violentă în limbaj, dar are şi ea dreptate, doar vorbeşte despre bărbaţi în trafic. Se pare că în Românica nu s-a moştenit mare lucru din eleganţa şi galanteria masculină a rudelor franceze de ginte latină.

„Taximetrist, încercând să-mi taie calea din stânga, de pe sens opus, eu având verde: frânează brusc, cu scârţâit de roţi, la câţiva centimetri de mine şi începe să urle cu ură.
Eu: ‘Dar nu vezi că am verde??! nu vezi, aşa-i? nu te uiţi tu, n-ai treabă!'”

Şi Oana Maria are un limbaj colorat şi tema e tot bădăranul român ubicuu în oraşul modern. Se ajunge însă şi la ameninţarea cu „bătaia cu bicicleta” a bătînelelor din bloc, ceea ce mă face să mă întreb dacă bicicleta o relaxează pe autoare sau o înrăieşte.

„E foarte răcoritor să nu mai fii politicos, măcar o dată pe an. Ce e ciudat e că atunci când eşti nesimţit, obţii rezultate, obţii respect. Când mă comport frumos, sunt aproape întotdeauna înjurată ca la uşa cortului…”

Ioana a avut de curînd o experienţă nefericită: ea a fost acroşată de un autoturism cînd traversa strada pe bicicletă. Este un mod de traversare incorect, pentru că nici un vehicul nu poate trece pe trecerea de pietoni. Cînd duci bicla de coarne, eşti considerat pieton. Ioana îşi face mea culpa şi va fi de acum încolo mult mai atentă.

„E clar o lectie pe care trebuia sa o primesc. Daca as fi tinut inca la principiile mele vizavi de regulile de circulatie, clar nu as fi trecut prin asta. Acum nu-mi ramane decat sa-mi promit ca nu o sa ma incalc vreo regula, oricat de tare ma grabesc sau oricat de lene mi-ar fi sau indiferent de cata lume o incalca.”

Sorina se întreabă de ce mulţi biciclişti merg pe lîngă pistele amenajate de bine, de rău, în Bucureşti. A născut o mică discuţie în jurul acestui subiect şi apar şi sfaturi de la semeni biciclişti.

„O explicaţie ar fi faptul că marcajele de pe pistele de la noi sunt făcute în aşa fel încât te zgâlţâie, ca şi cum ai lua-o prin gropi. Alta ar fi că, uneori, sunt trasate în aşa fel încât, în curbe, unghiul este prea strâns pentru a permite o curbă luată fără o frână drastică.”

Foto: SXC


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 gânduri despre “Fete biciclete

 • oanamarrria

  Sper ca nu s-a inteles ca as promova violenta. Dimpotriva. A fost una din rarele zile in care chiar nu mai suportam si eram nervoasa inca de cand am plecat de acasa. (: In mod obisnuit sunt flower-power. In orice caz, e trist ca, atunci cand esti dragut si politicos, esti calcat in picioare. Iar cand te porti agresiv, toti se feresc din calea ta. Nu prea exista cale de mijloc.
  Cat despre bataia cu bicicleta a batranelelor din bloc, chestia asta nu avea legatura cu bicicleta, propriu-zis, ci cu ideea cretina si vesnica a pensionarilor romani de a „trece la intretinere” pe oricine iti calca in casa. In rest, bicicleta ma face fericita, te asigur. :)

 • George Hari

  Oana, ar trebui să fiţi mai multe!
  Raluca, nici nu ştiam că te-ai mutat.
  Oana Maria, eu am înţeles ce simţeai atunci. Cît despre bătrînele, spune-le că legea e că treci la întreţinere pe cineva numai dacă stă 15 zile consecutiv. Verifică dacă vreuna dintre ele are cîine, pentru că ăla se pune obligatoriu la întreţinere.

 • Ioana

  Tocmai limbajul ăsta, ușor colorat, atrage mai multă simpatie pentru bicicliști… Chiar vorbeam cu o colegă de la CJI că după ce am făcut cursurile astea și ne-ai povestit atâtea despre biciclete am începum să fim mai atente să nu mergem pe pistele amenajate(așa puține și prost amenajate cum sunt ele).

 • ionuca

  Hehe, cu rusine recunosc, am ajuns sa strig la oamenii care circula pe pistele de biciclete. Dar uneori parca sunt surzi si nu aud cand in claxonez. E greu sa fii biciclist, but it’s so worth it :)