Vineri (7 august 2009) ne plimbăm cu bicicleta noaptea 36


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

ACTUALIZĂRI:

VINERI SPRE SÎMBĂTĂ, ORA 01:20

Sunt cam 18 confirmări de participare şi vreo cîteva promisiuni. Nu plouă. Sper să ne adunăm vreo 5. Mi-am pus buletinul în rucsacul de trekking de pe portbagajul de Kelly.

VINERI, ORA 16:05

Green-report crede că iniţiativa e interesantă şi a găsit un titlu foarte indicat: „Pe două roţi la trei dimineaţa”.

VINERI, ORA 12:20

Eu zic să facem treaba! Corpul uman e format din 90% apă, deci ce mai contează vreo 10% în plus? AccuWeather.com spune că ploaia s-a mutat mai în timpul zilei şi că vineri noaptea nu va turna, dar Weather Yahoo şi Weather Underground păstrează mici şanse de ploaie chiar şi la ora aceea. Sunt cam 12 confirmări de participare şi vreo cîteva promisiuni.

Voi fi acolo la ora 3, chiar dacă picură puţin. În caz de umezeală însă, ne vedem la intrarea TNB, unde parcă e acoperit. Schimbăm o vorbă şi decidem care e planul. Dacă nu plouă, pedalăm. Iau eu spray paralizant la mine :-)

MIERCURI

Anamaria de la Mai Mult Verde a anunţat că poate ţine centrul de închirieri Cicloteque deschis în acea noapte, pentru cei care n-au bicle. I-am spus că nu vreau să spun un „da” hotărît, ca să nu-i încurc pe oameni, mai ales că se pare că aceia dintre voi care vin au oricum biciclete.

MARŢI

Cîteva site-uri au preluat anunţul. Le mulţumesc. Le voi aduna cu cîte un link aici, după eveniment.

Hai să punem în aplicare ce am vorbit după experienţa de aici.

Ne întîlnim la ora 3, la Universitate, în noaptea de 7 spre 8 august 2009. Chiar vă rog să preluaţi afişul de mai jos, pe site-uri şi bloguri.

afis_biciclire-copy

Confirmaţi aici participarea pls, ca să ştiu dacă voi alerga singur prin Bucale sau cu tovarăşi. Urmăriţi acest articol, pentru a fi la curent cu eventualele modificări în program.

Cîteva precizări:

Luminile. Chiar dacă nu ai lumini instalate pe bicicletă, montează măcar o lanternă pe ghidon, prinzînd-o cu corzi elastice. Iată aici modul de prindere.

Vremea. Se pare că va fi frumos în acea seară, deşi în ultima parte a zilei se anunţă o ploicică. Dacă eşti friguros / friguroasă, mai pune o haină pe tine.

Zgomotul. Nu zic că nu ai voie să vorbeşti sau să cînţi pe bicicletă, dar să nu intrăm la „tulburarea liniştii publice”.

Adunarea. Încearcă să fii punctual. Dacă însă confirmi aici, te mai aşteptăm puţin la Universitate.

Traseul. Am ales acest traseu pentru că el conţine şi o bucată de pistă practicabilă. Mergem pe stradă, în şir indian, pînă în Pţa Victoriei, apoi pe pistă, unde ne şi putem aşeza pe mai multe rînduri, ca să schimbăm impresii.

Închirieri. Dacă nu ai bicicloanţă, închiriază una. Iată cîteva sugestii.

Pelerină. Oricum vă trebuie una. Căutaţi una specială pentru biciclişti, care acoperă şi picioarele şi şaua, dar merge şi o geacă subţire la o adică.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

36 gânduri despre “Vineri (7 august 2009) ne plimbăm cu bicicleta noaptea

 • Ariel

  nice. o sa preiau, logic, cuz i like it… dar nu stiu daca am cum sa ajung. in primul rand ca inca am bicicleta stricata si nu ajung cu ea la garantie … si nici becuri nu am … dar pe 8 plec in ungaria. deci 12 ore de tren. o sa fiu mort daca la 3 sunt cu bicicleta.

  ramane de vazut.

  oricum bravo si sper sa vina cat mai multi.

 • andlclb

  O idee.
  Nu ar fi bine o iesire pe la 11-12…undeva terasa/club, bere/suc si apoi la plimbare. Ca asa sa ma trezesc la 2 sa vin e cam aiurea…poate nu conduc bine…si sa stau treaz pana la 2 singur e si mai aiurea…

 • Anamaria

  Buna!

  MaiMultVerde prin centrul de inchirieri biciclete Cicloteque ar dori sa sprijine actiunea voastra si sa tinem decschis centrul pe durata noptii pentru ca doritorii sa aiba de unde inchiria o bicicleta. Daca e valabila promenada pentru vineri noaptea, da-mi un email si vedem cum mai putem sa ajutam.

 • Silviu06

  de ce nu faceti voi asta maine seara pe 6.. va fi si eclipsa de luna si ati avea un motiv in plus…!! Mai ales ca e vineri noaptea, umbla toti puisorii de bani gata cu masinutele nu ‘ tata la intrecere pe bulevard..asa in cursul saptamanii or mai dormi si ei…

 • Dragos Istrate

  O sa vin si eu. Dar daca mergeti pe pista de ce aveti nevoie de lumini ca sunt becuri pe strada. Mai bine aduc o oglinda, am luat una de pasat azi, pina vineri mai strang:))…

 • Digi

  E prea tarziu la ora 3 sa incepem, speram ca pe atunci sa se termine, pe la ora 10 seara era chiar perfect sa incepem ca atunci se lasa noaptea.

  Mi-ar fi placut sa merg seara/noaptea dar, dupa cum ziceam, e prea tarziu ca mai trebuie si eu sa dorm :P

 • George Hari

  Digi, la 10 seara vinerea e ca in timpul zilei. Ora 3 are trafic f mic: lumea in cluburi sau plecata deja la mare. Abia pe la 5 se intorc din cluburi si incep camioanele sa aprovizioneze. Poate data viitoare facem pe la 1.30, dar 22 in nici un caz.

  Simte orasul!

 • shane

  e pur si simplu o plimbare nocturna cu bicicleta? vreti sa cunoasteti oameni si va incomodeaza aglomeratia din trafic? hmmm…
  daca vreti sa faceti asta intr-un scop revolutionar, cred ca ar trebui facuta ziua, pe acelasi traseu (desi, marturisesc acum, imaginea catorva sute de biciclisti cu luminile pornite ar fi faina). asa, noaptea, riscati cel mult sa-i deranjati pe cei care ies la plimbari cu masini tari si trec pe langa voi cu sute de km la ora
  cheers

 • George Hari

  Shane, da, e o simplă plimbare noaptea. Mă gîndeam că suntem tineri şi ne permitem. Vedem cum merge şi data viitoare facem mai devreme şi chemăm şi presa.

  Iti_ozn, există centre de închiriere, îţi recomand Cicloteque. Vezi linkul în articolul meu.

 • shane

  multam pentru sarcasm, george hari, fix de asta era nevoie ca sa inteleg ce vreti voi (si vezi, incerc si eu). mi se pare ciudat sa iesiti cu bicicletele noaptea, intr-o stare de semi-legalitate, va ascundeti parca. asta a fost impresia mea in momentul in care am vazut anuntul.

  oricum, bafta la iesire si la cunoscut noi oameni

  cheers

 • George Hari

  Krystynana, sper să vii însoţită şi de o pelerină sau o geacă :-) N-am postat pe Facebook, n-am cont acolo, dar am pus pe Twitter de cîteva ori şi a fost preluat anunţul de unele site-uri prietenoase (inclusiv al tău).

 • George Hari

  Shane, n-a fost sarcasm, dar poate cauţi tu semnificaţii mai profunde ale acestui gest. Este o invitaţie mai puţin obişnuită, după ce am mai făcut lucruri din astea organizate de alţii în timpul zilei. Este perfect legal, nu se interzice să mergi noaptea cu bicicleta dacă este semnalizată cu catadioptrii minimum.

  Nu putem fi cîteva sute, dar poate cînd se vor mai destupa la minte bucureştenii se va întîmpla şi asta şi vom merge în cluburi cu bicla şi ne vom întoarce tot pedalînd în grup.

  Crede-mă, n-am vrut să sune ironic, ci chiar să-ţi explic.

 • George Hari

  Dragă NU, legea spune că numai catadioptriile (ochi de pisică) sunt obligatorii noaptea. Eu recomand lumini cu mare căldură, măcar în spate. Vesta nu e obligatorie decît pe drumuri lăturalnice slab luminate. Evident, încurajez folosirea tuturor accesoriilor care te fac să te simţi mai sigur.

 • Vulupe

  Perfect, ramane sa ne vedem la noapte. A ramas insa ceva neclar: Cicloteque va fi deschis sau nu? Ca poate sunt si persoane care vor sa inchirieze si e bine sa stim sigur daca avem aceasta optiune.

 • George Hari

  Cicloteque mai e deschis pînă la ora 22. Dacă erau cîteva zeci de oameni care doreau să închirieze, i-am fi rugat să stea deschişi, că ei au fost drăguţi şi s-au oferit.

  Data viitoare, poate facem mai devreme şi vom fi sute de biciclişti luminoşi în noaptea Bucureştiului şi-i vom putea ruga pe Cicloteque să stea după noi.

 • Vulupe

  si s-a intamplat si minunea asta :D am fost vreo 25 de bicle si „promenada” a iesit superb. cand e tura 2???
  revin si cu poze dar dupa ce apuc sa dorm macar putin :P