Skycam: imagini aeriene cu buget mic 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Am văzut aparatul de zbor ieri, cu ocazia evenimentului Panasonic la care am fost invitat. Un mic elicopter electric, teleghidat şi telecomandat, care filmează şi fotografiază de la înălţime. A fost deja folosit pentru unele clipuri ale unor artişti români, dar dacă aruncaţi o privire pe site-ul Skycam.ro veţi vedea că poate fi folosit într-o mulţime de situaţii.

Ieri elicopterul avea ataşată o cameră foto Lumix cu care a filmat şi a fotografiat pista de la karting AMCKART pe care s-au dat jurnaliştii invitaţi (inclusiv eu, cu o viteză care a sfidat melcii de pe marginea pistei – vezi clipul filmat la nivelul căştii).

Cu ocazia asta, mi-a venit o idee: aş cumpăra un elicopter de jucărie şi i-aş ataşa camera Oregon Scientific. Dar oare poate duce greutatea ei? Sau trebuie modificat motorul? Dacă se pricepe cineva, să-mi dea de veste.

De ce am spus „cu buget mic”? Compar cu eventualele costuri necesare pentru a filma aşa ceva cu un elicopter adevărat, cu pilot, cameramani şi alte bazaconii. Poţi obţine efecte extraordinare şi cu această maşinărie şi cu o cameră foto tradiţională. Evident, costă şi lucrurile astea, dar în mod sigur mai puţin decît varianta cu elicopter mare.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “Skycam: imagini aeriene cu buget mic

  • Oliver

    Elicopterele de jucarie sunt echilibrate astfel incat sa iti ofere o autonomie cat mai mare folosind o baterie relativ mica.
    O simpla moneda de 50 de bani poate sa iti aduca elicopterul la maxim 20 de cm de pamant.

    Sfatul meu e sa te documentezi inainte sa il cumperi.

  • Goanga

    Bah goangelor, voi sunteti cu capu’. Unu mai istet ca altu: camere Flycam, versiunea doi adica nu orice, monede care nu prea inteleg ce la fac elicopterelor de „jucarie”, bashca mai recomandati si documentare in prealabil cand iei de prin supermarket prashtii d-astea.
    Deci dragii mei gongi, ce scrieti ca altceva mai bun n-aveti de facut, omu asta are un heli din categoria aeromodelelor extrem de perfomant. Cat costa va las pe voi sa va informati. Camerele onboard sunt alese cu un scop anume, ele trimitand semnalul video la sol in timp real cu definitie mare. Vedeti si voi ce zice goagal sau iutub cand intrebati despre „RC FPV”.