Ţara cere mai mult verde decît maşină hibridă 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Mai pe seară, după CJI, am încheiat ziua de debating participînd la o discuţie despre maşina hibridă. Eu am participat bînd beri şi mîncînd şi hăhăindu-mă, pentru că mă pricep la maşini mai puţin decît la fotbal şi mai mult decît la biciclete. Evenimentul a fost parte a unui parteneriat între Toyota şi Mai Mult Verde şi liantul întîlnirii a fost Cristi Manafu.

O mulţime de bloggeri au pus întrebări la obiect, s-au făcut calcule şi previziuni. Am înţeles că, dacă fără maşină nu se poate astăzi, măcar să consume mai puţină benzină şi să polueze mai puţin. Nu s-a pus problema să renunţăm la maşină sau să trecem pe cea electrică.

Dezbaterea a fost moderată de Dragoş Bucurenci şi a trecut pe acolo, „din întîmplare”, şi ministrul Mediului, care ieşise la o bere la Green Hours cu un coleg, venind de la minister.

Ca de obicei, spre sfîrşit s-au făcut promisiuni legate de „vom face şi vom drege”, dar mai bine vorbim despre ele cînd se vor concretiza. Bucurenci i-a tras de mînecă pe bloggeri spunîndu-le că ei sunt lideri de opinie şi ar putea schimba ceva. Eu, de exemplu, nici nu mă gîndesc să-mi cumpăr maşină (nu că aş avea bani), merg cu transportul în comun asudînd conştiincios în 336 fără aer condiţionat şi din cînd în cînd mă dau cu bicicleta. A, şi eu opresc apa cînd mă „frec pe dinţi” şi cînd dau cu detergent de vase pe oalele murdare. Dar, Bucurenci zicea că astea sunt „gesturi personale”, deci nu ajut cu nimic amărîta de planetă.

La final am primit cîte o sticlă de suc de mere naturla, ceea ce văd că au ascuns mulţi dintre cei care au mai scris despre asta.

Au scris mai inteligent despre eveniment:

Manafu

Marius Balaci

Adrian Ciubotaru

Marius Tudor

INconstantIN

Ahilosu

Vlad (Gogu)

Dan Dumitrescu

Scărlătescu

Buddha

Sorin Tudor

Andrei (SwaMp)

Dragoş Dehelean

Anca (Phoebs)

Filip

Corina

Bobby Voicu


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “Ţara cere mai mult verde decît maşină hibridă

  • krossfire

    Uite inca o chestie pe care am ratat-o. In fine, despre Justin Capra nu mai comentez. Imi place omul.

    Revenind la masina electrica : Primele masini complet ecologice sunt niste porcarii, no offence. Uitati-va la testele Top Gear gen : Masina ecologica vs Masa de bucatarie iar masa castiga la rezistenta si viteza.

    Masinile hibride sunt o realitate, Toyota a vandut destule Prius-uri , sa vedem ce va face si cu noua linie propusa. Sunt mai mutle tipuri de hibride principalele fiind : carburant\hidrogen si carburant\electricitate. Daca in banii unui Prius n-ar intra o Corolla si bani de benzina\motorina suficienti, poate ca si-ar permite si romanul de rand sa fie ”ecologist”.