Bicicliștii urbani din Capitală vor cere respect în 10 mai


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Se pare că vocea bicicliștilor din București tot nu a fost auzită suficient de către autoritățile locale. Anul trecut, cînd s-au adunat cîteva mii de bicicliști pentru a cere respect, s-au produs cîteva valuri. Dar celor care ne conduc Capitala trebuie să le aduci mereu aminte că există viață după automobil, stadioane, pasaje supra și subterane și decorațiuni stradale de sărbători.

În 10 mai, ia-ți bicicleta și ieși din nou în stradă, ca să încerci să-i determini pe obtuzi să se schimbe în al 12-lea ceas și să creeze infrastructură viabilă pentru bicicliștii urbani. Organizatorii spun:

N-ai piste pentru bicicletă, n-ai parcuri, n-ai trotuare pe care să poţi umbla. Oricât ar vrea Primarul Sorin Oprescu, Podul Basarab nu le poate ţine locul acestora. Aşa că, hai cu bicicleta pe stradă şi spune-i primarului Oprescu că vrei un oraş pentru oameni.

Se fac, iarăşi, că nu ne aud? Nu-i nimic, strigăm şi mai tare!
Spun că suntem puţini? Nu-i nimic, ieşim şi mai mulţi!

Dacă autorităţile locale din Bucureşti ar încuraja mersul pe bicicletă, s-ar crea peste 2.000 de locuri de muncă şi 132 de vieţi ar fi salvate în fiecare an de la moartea prin afecţiuni pulmonare provocate de noxe auto, potrivit ultimului raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Adunarea se face în Parcul Herăstrău, la ora 14.30. Există un eveniment pe Facebook și detalii sunt pe site-ul Comunității Bicicliștilor din București.

Articol preluat de la Bicla.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.