David Bustamante ne va reprezenta la Eurovision 2008 10


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Pe o margine de lume…

Nu ştiu cum de s-a înţeles că Nico şi Vlad Miriţă ne vor reprezenta la Eurovision anul ăsta. Melodia lor se numea “La magia del corazon” şi era cîntată cu multe luni în urmă în Spania de către David Bustamante.

Oare de ce David a redenumit-o Pe o margine de lume şi i-a făcut o variantă în română/italiană?

Oricum, ar fi normal ca Bustamante să ne reprezinte acolo, nu Nico şi Vlad Miriţă. Să facă şi ei rost de o piesă nouă şi mai vedem…

[flashvideo filename=video/bustamante.flv /]

Iar dacă un contraargument este că piesele coincid doar printr-o măsură, ăştia doi oricum ar trebui descalificaţi pentru că piesa a mai fost prezentată la Mamaia 2007.

[flashvideo filename=video/mirita.flv /]

Despre plagiatul din acest an la MyKinda


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

10 gânduri despre “David Bustamante ne va reprezenta la Eurovision 2008

 • Iulia

  Compozitorul acestei piese (varianta romaneasca) sustine sus si tare ca piesa nu este furata si ca este compozitie proprie si ca el este o victima. In plus, a declarat intr-o emisiune televizata ca piesa lui Bustamante este furata de pe o compozitie a lui Ciprian Porumbescu. Care compozitie? Nu stiu, a uitat sa precizeze. Piesa lui David Bustamante suna mult mai bine, parerea mea.

 • George Hari

  Iulia, are şi el dreptate. Notele muzicale sunt limitate, ce combinaţii să mai faci azi? Cu toate astea, dacă faci o combinaţie originală, va rămîne în mintea tuturor, va fi fredonată pe stradă, va face istorie şi ar putea reprezenta o ţară la un concurs european.

  Piesa nu este deosebită nici în interpretarea celor doi David. Sound-ul e altfel şi pentru că în original sunt doi bărbaţi, în copie sunt un bărbat şi o femeie. Nu e nici una mai bună decît alta. Problema aici este de ce naiba nu putem crea lucruri originale, care e defectul nostru care ne împiedică să construim?

 • Carina

  Cica n-ar fi plagiata… O sa inceapa curand sa o promoveze international. ma intreb ce se intampla daca se dovedea ca e plagita? Ramaneam fara reprezentant, se relua preselectia sau mergeau cei de pe locul 2?

 • Bebelusa

  Aoleuu! Cat de copiata e melodia asta! Imi dau seama pana si eu care sunt complet afona.

  Totusi problema mea e alta. Credeam ca dupa esecul Marcel Pavel & Monica Anghel am inteles ca duetele astea lacrimogene si behaite nu prind la Eurovision. Se pare ca m-am inselat.
  Daca ajung astia la Eurovision nu numai ca o sa iesim pe ultimul loc dar ne facem si de ras in toata Europa.

  Cat despre faptul ca Bustamante l-ar fi copiat pe Porumbescu… permiteti-mi sa rad. Ha ha. Gata.

 • alina

  Lui Bustamante i-a scris cineva un mail sa il anunte? :D Ai nostri pretind ca au vorbit deja cu el si ca spune ca melodia nu e furata…da’ tare ma indoiesc….Iar cu Porumbescu…un singur comentariu :LOOOOOOOOOOOOOL. Am facut scoala de muzica, am studiat tot ce a compus vreodata Porumbescu. Vreau si eu sa vad care este compozitia aia din care s-a inspirat spaniolul, zau ca inghit partitura.

 • cristina

  cu toate ca avem o limba latina, nu ne asemanam deloc cu spaniolii, ei au dansul si muzica in sange, ati vazut ce miscare scenica au barbatii spanioli? barbatii nostrii fac un pas la dreapta si unu la stanga(ma refer la “artistii” nostri), de voce nu mai zic…nu poti sa-l compari pe david bisbal cu vre-un roman, noi nu avem talente in Romania sau nu stim sa le promavam. avem foarte putini artisti. romanii nostri talentati sunt desoperiti de catre celelalte tari. ati vazut prima serie OT unde au fost descoperiti Bisbal si Bustamente? avem si noi atatea probe? NU. iar la megastar e bataie de joc. la spanili trebuie sa fii foarte bun ca sa poti ajunge la eurovizion.