Biciclete în tren? Sigur că da! 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Vă spuneam acum cîteva zile cum se merge cu bicicleta prin „Capitală”. Pe lista de discuţii BateŞaua se vorbeşte intens despre cum se pot transporta bicicletele în tren.

În prezent, regulamentul CFR spune că ai voie cu bicicleta în tren dacă e pliată şi nu-i incomodează pe ceilalţi călători (deci trebuie să faci un sondaj în vagon) – asta în trenurile neprevăzute cu spaţiu de bagaj şi cu compartimente clasice. La trenurile de tip omnibus (majoritatea personalelor şi poluanta „Săgeată albastră”) regula e că poţi lua şi bicicletă nepliată, dacă nu incomodează călătorii, dar oricum trebuie să plăteşti o taxă pe kilogram şi distanţă (ar veni vreo 6 lei în plus pînă la Braşov).

Ei bine, în urma presiunilor repetate la adresa eminentei conduceri de la SNCFR, compania monopolistă a catadicsit să publice un sondaj pe site-ul magistral al firmei. Sondajul se referă la intenţia de a introduce experimental de la anul vagoane pentru transportul bicicletelor, la trenurile personale şi accelerate (de ce? păi, săracii, înguşti la minte fiind, se gîndesc că numai oamenii sărăcuţi merg cu trenul şi bicicleta, deci nu-şi pot permite un bilet la R sau la IC).

Întrebarea este formulată în stilul celor pe care le pun jurnaliştii tineri la primele interviuri: Ce parere aveti despre introducerea in trenurile accelerate a unor vagoane specializate pentru calatorii care isi transporta si bicicleta? Părerea trebuie să fie probabil foarte bună majoritar, pentru ca domnii îmbuibaţi de la CFR să ia în considerare introducerea vagoanelor. Bănuiesc că abia de la anul se va întîmpla minunea pentru că aşa se mişcă lucrurile la compania CFR, ca trenurile spre mare.

Votaţi în sondaj dacă vreţi să vă luaţi bicicleta în tren cînd mergeţi în Valea Prahovei, ca să mai scăpaţi de îmbîcseala din Bucale şi zgomotul din Rahova (coloana din dreapta, rubrica Sondaje care devine Staţii CFR după ce votaţi :-)).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “Biciclete în tren? Sigur că da!