Leapşa pe blog şi bicicleta: două chestii kul se contopesc


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Iulian e primul care beneficiază de o bicicletă de la Cicloteque ca să lupte şi el prin Bucale. Iniţiativa se numeşte “leapşă pe blog” şi presupune ca fiecare blogger care primeşte o bicicletă să o folosească un timp şi apoi să aleagă un alt blogger pentru a i-o oferi. E o idee foarte bună, pentru că mulţi nu încearcă să meargă cu bicicleta pentru că probabil ar merge foarte rar pentru investiţia de vreo 4 milioane necesară.

Comanescu a mers mai mult pe trotuar, pentru că acolo i s-a părut mai în siguranţă. Acolo însă e mai probabil să accidentezi pe cineva, plus că eşti expus la scuipături, palme în spate şi ploi cu apă de la aparatele de aer condiţionat.

Interesant este comentariul lui Socol, reprezentativ pentru opinia generală din ţară:

Cat despre parcarile pentru biciclisti, abia sunt parcari pentru masini, dar pentru biciclete.

Cu alte cuvinte, parcările pentru automobile sunt prioritare, încurajarea folosirii maşinii în oraş este cuvînt de ordine. Şi după ce umplem Bucalele cu gipane şi parcări pentru mastodonţii cu motor, montăm printre ele şi suporturi de parcat bicicleta.

Diana Tuşa a preluat bike-ul de la Iulian şi deja povesteşte pe blog. Bine, ea lucrează la Camera Deputaţilor… Diana, se scrie “ar şti”, nu “ar ştii”!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.