Prima pană nu se uită


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

pana_bicicleta

Prima în doi ani. Ea vine după ce primeşti cadou toate accesoriile de bicicletă posibile. Atît le trebuie prietenilor, să ştie că mergi cu bicla şi te asaltează cu accesorii. Nu că mă plîng. Cască voiam de mult să am, bidonul de apă a fost util, după cum veţi vedea, ciclometrul va fi bun cînd voi face 33 de kilometri pe zi, aşa cum e planul pe anul ăsta.

Pana vine pentru că, probabil, ai călcat pe un ciob. Poate nu-l vezi, poate ar fi trebuit ca tîmpitul de şofer care şi l-a spart să şi măture cioburile din drum, poate ajută să tragi uşor stînga sau dreapta, ca să nu calci pe ele şi cu roata din spate.

Mi-am dat seama de pană cînd luam greu curbele. Bine că m-am oprit, pentru că e foarte nociv pentru bicicletă să mergi pe jantă, mai ales la o biclă cu roţi mari.

De la Răzoare la Bikezone sunt vreo 6-7 staţii de tramvai. În timp ce conduci bicla pe trotuar, mergînd pe lîngă ea, trebuie să o ridici din faţă la obstacole semnificative. Pentru că de urcat în tramvai cu ea nu se poate concepe, tramvaiele erau pline.

Pe drum, culmea, n-au rîs de mine decît nişte femei din alea de tip ţaţă, cu trei burţi şi sacoşă în loc de poşetă. Sau poate rădeau isteric, pentru că eu puteam totuşi să mă urc pe biciclete, dar ele ar fi doborît-o cu greutatea corpului.

Am consumat: două tricouri, vreo 6 pachete de şerveţele, un bidon de apă plus o sticlă. Vulcanizarea a costat 5 lei, asta poate pentru că mă ştie Ionuţ şi pentru oricum Ionuţ şi Cristi sunt de treabă. Apropo, ei un un site nou cu preţuri noi. Nu neapărat mai mici, dar produsele sigur sunt de calitate.

Am pierdut doar vreo oră din cauza penei şi am avut noroc că eram relativ aproape de Bikezone.

Să nu faceţi ca mine!

Biblio:

Cum se repară o bicicletă panată, pe larg şi cu poze

Cum să repari pana, pe scurt şi fără poze

Foto: Douamaini.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.