Cît ai în share la DC++ ? 9


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

ACTUALIZARE

Bogdan Manolea vine cu nişte precizări şi spune că nu se poate deduce că cei de la hub au ciripit IP-urile. Da, ele se pot vedea cînd descarci, dar hubul şi providerul ar putea şti şi cine sunt ăia de la care descarci.

upfr

Un amărît care avea 200 GB sharuiţi la DC++ a fost amendat cu 3.000 de euro şi a şi plătit suma, spune Hotnews. Cei de la hub-ul hub.xboss.ro au ciripit şi le-au dat celor de la Uniunea Producătorilor de Fonograme din România toate IP-urile necesare pentru a-l identifica pe utilizator.

El a fost ales la întîmplare din miile care pun şi mai mult la comun şi care ţin calculatorul non-stop deschis spre deliciul celorlalţi românaşi.

Păi n-au procedat bine. Sunt locuri care colcăie de materiale piratate. Ştiu vreo două redacţii de presă unde se piratează la greu. La una dintre ele, oamenii de la IT aveau chiar un mic site prin care vindeau CD-uri cu materiale descărcate. Aveau filme şi muzică de nivelul terabiţilor, nu nişte amărîţi de GB.

Apropo, nu intraţi pe site-ul uniunii mai sus-menţionate, pentru că Google îl are la indexul răilor (vezi foto). Probabil oamenii sunt cunoscuţi prin faptul că au pe server materiale piratate şi niscaiva viruşi.

Dacă doriţi să recitiţi: articolul lui Bogdan Manolea, Gogosi şi drepturi de autor, în care citează articolul Copyright vs. file-sharing. Argumentul gogoseriei, de la Avocatnet, dar vine şi cu idei noi.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 gânduri despre “Cît ai în share la DC++ ?

 • Bogdan

  Dupa cum rezulta din comunicat, au incercat intai in penal, dar nu le-a mers, dovada ca persoana a primit doar o amenda administrativa si deci fapta nu a fost considerata ca are un pericol social deosebit, iar mult trambitata amenintare de inchisoare cu pina la 4 ani a iesit un fâs.

  Apoi in civil a durat un mai putin de un an. Probabil fara apel sau recurs, care ar fi dus toata distractia la cel putin 3 ani, asta ca sa nu mai punem la socoteala durata mai lunga daca s-ar fi acceptat unele expertize.

  In fine, ma mira ca o asociatie se poate lauda cu asa ceva, cita vreme trendul acesta incepe sa fie abandonat in Europa, pentru ca altfel vor da toti utilizatorii de Internet in judecata.

  Vezi cazul aici.

  Din caz nu rezulta ca cei de la hub au „ciripit”, adresa IP se poate obtine direct daca downloadezi..In schimb eu m-am speriat de numarul mare de greseli gramaticale si pe reteaua „pee-to-peer” (bunul simt ma impiedica sa o traduc) din decizie :-D

 • Silviul

  Ce de la hub probabil ca nu au ciripit, un netstat -n e suficient pt aflarea IP-ului peer-ului. Cei care au ciripit sunt providerii, un ip e fix vax fara inregistrarile providerului din care sa reiasa cui i-a fost alocat IP-ul la momentul infractiunii.

 • fbogdan1988

  Cred ca e vorba doar de mult ghinion pentru respectivul. Adica mai toti folosim DC++ Cine nu a downloadat macar o melodie sau film cu acest program? Si dintre toti cat ghinion sa fi tocmai tu cel care iti iei amenda?

 • timi

  De ce ar ciripi proprietarii site-ului si de ce ar trebui sa dea nenea politaii netstat -n (-b e mai precis btw), cand majoritatea clientilor DC afiseaza clar ip-urile langa numele celor conectati pe hub.