TVmania – 15 ani, 3 fete și 10 ani de scris 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Trei fete aleargă haotic prin apartament, în timp ce eu îmi beau cafeaua. Cafelele lor sunt pe televizor, pe mese, pe scaune, ceștile își schimbă locul tot timpul. Voci pe sunete înalte, cîteva înjurături, rîsete. Îmi place atmosfera asta, îmi inspiră optimism și viață. Își caută ciorapii, gențile, hîrtiile, ochelarii. Beatrice merge la CSID (sau PRO TV, nu mai țin minte în care fază era), Rodica la TVR, Ruxi la TV mania. Eu tocmai am început să predau la FJSC și scriu pe ici-colo prin presă. Este undeva în toamna lui 1999.

O relație de durată

Am început să colaborez cu TVmania într-o doară. Criticam rubrica de Internet/Gadget din revistă și Ruxi mi-a propus să scriu eu dacă eu consider că pot face mai bine. Am început să scriu și nu m-am mai oprit 10 ani. Săptămînal, predam un articol de juma de pagină, la timp, ca să poată intra spread-urile la tipografie așa cum erau programate. La un moment dat, am scris la patru mîini: se închidea TV Satelit și era nevoie de mai mult material pentru ultimele sale numere, așa că am scris pentru ambele publicații.

Mai bine sau mai prost, am scris despre Internet și gadget-uri 10 ani. Am fost criticat masiv, m-am amărît cînd am constatat că n-a ieșit cum aș fi vrut, m-am bucurat cînd am primit reacții de la cititori sau cînd cineva cunoscut mărturisea că citea acea rubrică și abia atunci constata că eu o scriu. M-am sfătuit des cu Ruxi, ne-am plîns unul altuia, ne-am felicitat reciproc cînd a fost vorba despre un succes al revistei. Am fost un colaborator la distanță, dar m-am implicat foarte mult în cei 10 ani. A venit criza însă și s-a decis restrîngerea costurilor, inclusiv a celor dedicate colaboratorilor.

15 ani

Revista “TVmania” împlineşte 15 ani pe 12 octombrie. În anul 2000, publicaţia din portofoliul Ringier România devenise deja lider de piaţă pe zona ghidurilor TV.

În decembrie 2001, avea loc prima gală „Premiile TVmania”, singurele premii de televiziune acordate de public, prin votul direct al cititorilor. Atunci am văzut-o pe Ruxandra Dincă copleșită de emoții, dar profesionistă. Pe scenă, nu trebuie să lași să se vadă ce ai în suflet.

În 2008, grupul Ringier a decis vânzarea titlului către grupul german Bauer Media, ca urmare a unei decizii la nivel european de a renunţa la ghidurile TV. Revista TVmania din 7 octombrie 2013 este un număr aniversar, cu o coperta specială şi conţine multe materiale (fotografii şi declaraţii) din arhivă. Conține un interviu spectaculos cu Teo Trandafir care povesteşte despre cele două decenii petrecute în televiziune, dar şi despre planurile de a deveni lider pe tronsonul emisiunilor de după-amiază.

Tot în 7 octombrie 2013, PRO TV Magazin, concurentul direct, anunță că se închide.

Ruxi și toată echipa, la mulți ani și capul sus! Faceți o treabă bună acolo.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “TVmania – 15 ani, 3 fete și 10 ani de scris