Cronică text / video / foto de la Ziua Bicicletei Ciclismamatori.ro – ediţia I 9


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

ACTUALIZARE

Începînd cu ediţia din 25 septembrie, adunarea se face la ora 19, la cererea publicului amator şi profesionist, tot la TNB.

panoramic

S-au adunat vreo 30 de oameni la prima ediţie a întîlnirii săptămînale de vineri propuse de cei de la Ciclismamatori.ro. După ce am primit cîteva scurte instrucţiuni, ne-am pregătit de plecare. Micuţul Garcea din parcarea de taxiuri s-a autosesizat şi ne-a zis să aşteptăm să vorbească cu şeful, pentru că, după plimbarea aia nocturnă din 11 spre 12 septembrie, trebuie să fie mai atenţi cu bicicliştii ăştia din Bucale care deranjează traficul.

Am pornit încetişor şi am mers pe traseul Piaţa Universităţii – Bd. Regina Elisabeta – Operă – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Bd. Brătianu – Piaţa Universităţii. Deci traseu lejer, parcurs în vreo 35 de minute şi nu s-a mers mereu încet.

N-au fost incidente, am mers în şir indian cam 80% din traseu, şoferi civilizaţi. Nu cred că am văzut în grup mai mult de o fată.

Galeria foto de mai jos conţine poze făcute de mine (cu telefonul) şi de Dinu Lazăr, care a şi scris o însemnare pe  blogul lui.

[nggallery id=32]

Pasionaţii pot descărca o arhivă a pozelor de mai sus:

[download id=”31″]

Iată şi un montaj video făcut la repezeală, cu imaginile filmate cu telefonul.

Unii dintre noi s-au răspîndit prin parcul Tineretului şi în jur, la o taclală, pentru a pune la cale următoarele ture. Programul conţine în viitorul apropiat plimbarea la Băneasa, pentru cine are copii dar şi pentru cei curioşi să vadă cum se transportă copiii cu bicicleta şi Ziua fără maşini.

Hai să ne mai vedem, că mi-a plăcut şi parcă se infiripă o comunitate tot mai mare de biciclişti bucureşteni!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 gânduri despre “Cronică text / video / foto de la Ziua Bicicletei Ciclismamatori.ro – ediţia I

 • altauprieten

  Aah, abia astept sa ma alătur si eu grupului la intalnirile saptamanale. Data viitoare sper sa ajung mai devreme, azi la h1800 abia ajunsesem acasa… si abia la 1840 am ajuns pe bicla la TNB.

 • Intrebare

  Pentru George Hari Popescu:

  George, tu ai stat cumva in studentie in caminul C din Leu prin anii 1996-2000? Ai fost coleg de camera sau ai cunoscut un Bogdan Diaconu de la Filosofie (fost si la Automatica)?

 • am43

  mai greu, ca la inceput, totusi s-a infiripat de-o plimbare frumoasa, disciplinata, in spiritul unei zi a bicicletei…actiunile viitoare vor lega noi prietenii, iar comunitatea va deveni mai unita si mai numeroasa…va asteptam si vinerea viitoare, tot la ora 18,00

 • Axe

  Super pentru prima editie mai ales amenintarile nefondate ale meteorologilor cu ploaia cred ca au tinut multa lume in casa.
  Speram ca data viitoare sa fim mai multi, mai dotati cu faruri, stopuri, fluiere si voie buna !

 • Ionut

  Incet, incet vor invata si tristii politistii ca nu suntem pericol public. Apropo, eram la un grup de lucru pe biciclete la primarie saptamana trecuta si am auzit un nene de la politia rutiera, laudandu-se cum a intervenit el in problema ciclopromenadei…eficient tare…

 • George Hari

  Cu fluierele nu sunt sigur… după ce că încurcăm automobilele cu cei 1,5 m ocupaţi pe stradă de noi, să mai facem şi zgomot?

  Eu sunt sigur că poliţia noastră e profesionistă şi ne va crea condiţii tot mai bune şi ne va ajuta. Numai în ţări totalitare ţi se interzice să mergi pe bicicletă cînd vrei tu şi în grup cît de mare doreşti, şi nu e cazul în România, un stat din UE. Încetul cu încetul se face oţetul. Mai vin şi alegerile…

 • Axe

  Ne vedem in fiecare vineri la ora 19 pe trotuarul din fata Teatrului National (Intercontinental) pentru stabilirea traseului !
  Ora a fost modificata la cererea participantilor, acum sper ca puteti ajunge mai multi, mai veseli, mai putin stresati ! :)