Plugg 2010: companiile selectate pentru finala de la Bruxelles 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 9 min)

ACTUALIZARE

Flowr a renunţat în ultimul moment la participare.

CloudSplit a renunţat la participarea la Plugg 2010 şi a fost înlocuit de Getyoo.

getyoo

Fondat: aprilie 2009
Sediu: Bruxelles, Belgia
Descriere: Adună toate contactele şi activităţile sociale într-un singur loc. Informaţiile pot fi adnotate şi puse la comun.
Stare: Beta închis.

Anul trecut, cea mai inovativă tînără companie a anului în materie de tehnologie şi Internet a fost declarată Mendeley. În cadrul evenimentului Plugg, Mendeley a fost aleasă de juriu şi de public drept cel mai interesant start-up din Europa. Serviciul permite profesorilor, cercetătorilor, studenţilor etc. să-şi organizeze mai uşor colecţia de articole ştiinţifice de pe computerul propriu, dar şi să le adnoteze, să creeze fişe de lectură etc.

Dacă 2009 a fost dominat de un serviciu cu veleităţi academice, care va fi compania cîştigătoare la Plugg 2010?

Iată prezentarea pe scurt a celor 20 de companii selectate să-şi prezinte proiectul în 11 martie la Bruxelles, ca supliment la articolul de la Hotnews.

anewsme

Fondat: iunie 2009
Sediu: Sofia, Bulgaria
Descriere: Compania oferă soluţii pentru personalizarea ştirilor. Pe baza unui amestec de cercetare, semantică şi SEO, Anewsme poate estima cît de interesante ar fi unele articole pentru cititorii de pe site-ul client. Personalizarea înseamnă sugerarea articolelor interesante combinată cu articole tradiţionale.
Stare: Serviciul nu e disponibil în mod public, fiind o companie de tip B2B. Are primul client de test şi se va lansa oficial în martie 2010.

apprupt

Fondat: iunie 2008
Sediu: Hamburg, Germania
Descriere: Reţea de afiliaţi pentru aplicaţii pentru mobil. Dezvoltatorii pot să-şi comercializeze aplicaţiile printr-un sistem de plată pe download prin reţaua Apprupt.
Stare: Beta deschis

cloudsplit

Fondat: august 2009
Sediu: Dublin, Irlanda
Descriere: Controlul costurilor pentru activităţile de tip cloud computing. Poţi vedea costurile pe aplicaţie în timp real, poţi fi alertat la depăşirea unui anumit buget, facilitează eliminarea serviciilor costisitoare inutile.
Stare: Beta deschis

collibra

Fondat: mai 2008
Sediu: Bruxelles, Belgia
Descriere: Tendinţe precum cloud computing şi service-oriented architecture obligă organizaţiile mari să-şi definească mai bine conceptele cheie ale afacerii. Din perspectiva IT, multe companii au nevoie de un management mai bun al datelor de tip SOA şi BI. Colibra satisface această nevoie.
Stare: Demo cu invitaţie

datpresenter

Fondat: septembrie 2009
Sediu: Cardiff, Marea Britanie
Descriere: Aplicaţii de învăţare şi training. Software pentru prezentări de tip one to many. Este o platformă de sine stătătoare sau găzduită de tip Web TV şi Intranet TV, pentru distribuţia programelor şi a seminariilor Web. Sincronizare a fluxului video cu prezentările multimedia.
Stare: Deschis, o variantă de încercare şi 3 variante funcţionale cu plată

distimo

Fondat: mai 2009
Sediu: Utrecht, Olanda
Descriere: Compania uşurează distribuţia şi monitorizarea aplicaţiilor pentru mobil. Distimo Monitor (gratuită) urmăreşte toate download-urile şi locul în clasamentele din toate magazinele şi din toate ţările. Distimo Report (cu plată) furnizează rapoarte bazate pe date curente şi istorice, bazate pe informaţii din mai multe magazine.
Stare: Deschis, o variantă limitată gratuită şi o variantă completă cu plată

englishattack

Fondat: septembrie 2009
Sediu: Paris, Franţa
Descriere: Metodă online de învăţare a limbii engleze bazată pe divertisment. Materialele pedagogice se vor baza pe seriale şi filme, videoclipuri, jocuri Flash, funcţionalităţi din domeniul social media, chat şi mesagerie. Este un serviciu ţintit către publicul de 15-30 de ani şi interfaţa va fi tradusă în 12 limbi. Accesul va fi gratuit şi se doreşte a fi un serviciu complementar altor metode de învăţare a limbii engleze.
Stare: Închis. Va intra în beta închis în martie 2010.

fitsme

Fondat: Februarie 2008
Sediu: Talinn, Estonia
Descriere: Utilizatorii pot proba virtual hainele din magazine online. Oameni (bărbaţi şi femei) „robotici” se vor îmbrăca aşa cum doreşti, ca să vezi cum ţi-ar sta cu acele haine.
Stare: Beta închis

flowr

Fondat: Iunie 2009
Sediu: Ptuj, Slovenia
Descriere: Instrument de colaborare în grup închis. Va exista o variantă gratuită cu utilităţi reduse şi pentru grupuri de maximum 10 persoane. Se pot împărtăşi idei, fişiere, bloguri, sondaje, discuţii în timp real. Se va putea interacţiona cu serviciul prin interfaţa Web şi prin aplicaţia pentru mobil, dar şi prin e-mail.
Stare: Beta închis

gigswiz

Fondat: august 2009
Sediu: Vantaa, Finlanda
Descriere: Platformă de analiză şi statistică pentru industria muzicală. GigsWiz adună date despre viitor, fiind o platformă superioară reţelelor sociale, deoarece stabileşte tendinţe pe piaţa muzicală şi prevede intenţiile consumatorilor.
Stare: Beta închis

hipui

Fondat: februarie 2010
Sediu: Helsinki, Finlanda
Descriere: Bazîndu-se pe cercetări de la Universitatea de Tehnologie din Helsinki, Hipui aduce interactivitatea imersivă în dezvoltarea cross-platform. Aplicaţiile vor rula pe platforme cloud unde dezvoltatorii vor putea folosi tehnologii Web pentru a crea software cu funcţionealităţi complexe.
Stare: Închis

inbox2

Fondat: august 2008
Sediu: Delft, Olanda
Descriere: Inbox2 adună toate mesajele, contactele şi fişierele din mai multe conturi (Gmail, Yahoo, Hotmail, Exchange, AOL, Facebook, Twitter, LinkedIN etc.) într-o singură aplicaţie.
Stare: Deschis

lumo

Fondat: august 2008
Sediu: Helsinki, Finlanda
Descriere: Unelte de colaborare socială pentru companii. Împărtăşirea fişierelor, lucrul pe documente comune, comunicare internă. Poate transforma reţeaua internă a unei firme într-o reţea socială.
Stare: Trei variante: gratuită, Premium (95 de euro pe lună) şi Enterprise (450 de euro pe lună).

razwar

Fondat: ianuarie 2009
Sediu: Hélécine, Belgia
Descriere: Un proiect care depăşeşte limitele online-ului. Compania oferă un serviciu de tip abonament ce constă în furnizarea periodică a lamelor de ras (deocamdată pentru bărbaţi) la preţuri foarte mici. Îţi apreciezi consumul de lame anual şi te abonezi. Apoi, periodic, îţi va fi trimis un pachet cu lame şi accesorii. Livrarea se face numai în ţările membre ale Uniunii Europene.
Stare: Deschis

sclipo

Fondat: septembrie 2008
Sediu: Barcelona, Spania
Descriere: Instrumente de predare şi învăţare multimedia: chat, prezentări, video. Oferă şi un plugin pentru platforma de e-learning Moodle.
Stare: Deschis

shotools

Fondat: octombrie 2009
Sediu: Barcelona, Spania
Descriere: Administrarea prezenţei în social media a diverselor tipuri de profesionişti. Shotools poate analiza publicul şi poate sugera îmbunătăţiri, ajută la punerea la comun a resurselor utile găsite pe Web şi prezintă statistici de performanţă a campaniilor din social media.
Stare: Beta deschis

smarkets

Fondat: ianuarie 2008
Sediu: Londra, Marea Britanie
Descriere: Pariuri sportive contra altor membri, nu contra unei case de pariuri. Campionate diverse, dar deocamdată numai din fotbal.
Stare: Deschis

stupeflix

Fondat: ianuarie 2009
Sediu: Paris, Franţa
Descriere: Concurent direct al lui Animoto.com, Stupeflix oferă un serviciu de creare a montajelor video. Sistemul îţi prelucrează fotografiile, clipurile video şi muzica încărcate şi-ţi creează montaje pe baza unor şabloane. Componenta Stupeflix TV poate crea în timp real animaţii şi montaje bazate pe conţinuturile de pe Twitter şi Flickr.
Stare: Deschis

submate

Fondat: februarie 2010
Sediu: Paris, Franţa
Descriere: Site de socializare pentru persoanele care folosesc transportul în comun zilnic. Un serviciu care-ţi permite să cunoşti oameni noi în timpul navetelor cu mijloacele de transport. Faza de teste se va desfăşura în Paris, Londra şi New York.
Stare: Închis

tweetmeme

Fondat: august 2007
Sediu: Londra, Marea Britanie
Descriere: Cele mai interesante articole de presă sunt promovate de utilizatori pe Twitter şi sunt promovate pe site-ul Tweetmeme. Unele informaţii apar pe site înainte site-urilor prestigioase de ştiri din lume. Companiile pot crea canale proprii. Reclamele pot fi redistribuite prin Twitter.
Stare: Deschis

Dacă v-am trezit interesul şi doriţi să participaţi la eveniment, folosiţi la înregistrare codul plugg-25percent pentru a avea o reducere de 25%.

Despre Plugg 2008 şi 2009

Mendeley, castigatorul concursului Plugg 2009, face Web-ul mai serios

Interviu cu Jan Lambrechts, CEO la Yuntaa.com: “Am observat o piaţă foarte puternică în România”

Bruxelles: Investitorii on-line – interesati de Romania


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Plugg 2010: companiile selectate pentru finala de la Bruxelles