GADGET Espressorul care te ţine minte


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

espressorul-philips-saeco-xelsis-digital-id-hd8946-9-1024x768 espressorul-philips-saeco-xelsis-digital-id-hd8946-2-1024x768

Îmi plac electrocasnicele cu opţiuni digitale şi de aia mai semnalez din cînd în cînd cîte un aparat interesant. Unul dintre ele era aragazul Samsung cu control tactil, altul este espressorul Philips Saeco Xelsis.

Espressor cu memorie: Philips Saeco Xelsis

De cînd ne tot învîrtim în lumea lui 1 şi 0, nu ne mai satisfac modurile tradiţionale de preparare a cafelei, nu-i aşa? Aşa că, la acest aparat, poţi regla temperatura, cantitatea şi concentraţia cafelei, intensitatea aromei, proporţia spumă/cafea în ceaşcă, precum şi nivelul spumei de lapte.

Ca să nu faci aceleaşi setări de fiecare dată, espressorul Philips poate memora până la 9 specialităţi de cafea de către 6 utilizatori diferiţi – fiecare membru al familiei îşi prepară specialitatea dorită personalizată, printr-o simplă apăsare de buton. Prin funcţia Digital ID, îţi selectezi propriul profil, prin intermediul sistemului de identificare a amprentei.

Aparatul are rîşniţă din ceramică. Boabele sunt rîşnite pentru fiecare ceaşcă în parte şi nu se supraîncălzesc prin frecare, aşa cum se întîmplă în cazul rîşniţei metalice. Înainte de preparare, cafeaua râşnită este preumezită, ceea ce ajută la trecerea apei în mod omogen prin cafeaua măcinată, extrăgând în mod optim aroma. Sistemul de purificare a apei BRITA INTENZA filtrează apa înainte de folosire.

Pe de altă parte, vaporizatorul este curăţat automat după fiecare utilizare. Ecranul color TFT oferă acces direct la băuturile personalizate. Unitatea de preparare a cafelei se curăţă simplu: scoţi unitatea, clăteşti cu apă de la robinet şi o reintroduci în aparat.

Costă cam 8.000 de lei, dar l-am găsit online şi la 6.422 de lei. Dacă aş fi Columbeanu, mi-aş lua vreo trei, pentru cazul în care se strică vreunul.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.