Animest 2011: Competiţia românească


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Anul trecut, organizatorii festivalului Animest spuneau că a fost greu să facă o listă decentă de creaţii româneşti pentru competiţia naţională. Anul ăsta, am stat ceva mai bine: au fost destule filme din care s-a putut alege. Au fost cîteva care mi-au plăcut, iată de ce:

1. Fresca (Blestemul lui Dragulea)

fresca

Inspirată dintr-o legendă românească, povestea este o combinaţie de folclor şi bizar, cu personaje ale căror feţe imită măştile tradiţionale. Băutura este firul roşu al poveştii, ea este cea care uneşte, purifică, dezbină şi consolează. Un mix de poligoane 3D, culoare sinceră şi muzică alertă.

2. Growing

growing

Un eseu despre consumerism şi viaţa în societatea modernă. Evoluţia omului este marcată de lipsa vieţii private, dominare pe scara socială, lipsa perspectivelor şi singurătate în mulţime. Mi-a plăcut modul în care animaţia schimbă tot timpul perspectiva şi te face să vezi povestea mereu din alt unghi.

3. The Dog and a Little Bird

the-dog-and-a-little-bird

Scurt metraj amuzant despre faptul că trebuie să fii tolerant, chiar dacă eşti cîine. Dulăului nu-i place deloc pasărea care s-a oprit să se odihnească pe cuşca lui. Încercînd să o alunge, îşi distruge propria casă şi apoi suferă dormind în ploaie. Bun de arătat copiilor.

4. Voxelboy

voxelboy

N-am îneţeles foarte bine care a fost filozofia din spate, dar mi-a plăcut că filmul combină filmări din parcurile bucureştene cu simularea computerizată 3D. Un personaj format din cuburi se infiltrează în realitate şi reuşeşte să o altereze, mai mult sau mai puţin.

Animest 2011 mai durează pînă duminică inclusiv şi programul este pe site-ul oficial.

Foto: SEEfilmLA, Animest, Animest, CGSociety

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.