Din dragoste, uneori cu cele mai bune intenții (cu FOTO) 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Am fost la premiera filmului lui Adrian Sitaru, Din dragoste cu cele mai bune intenții, și m-am bucurat, după proiecție, de prezența regizorului și a actorilor Bogdan Dumitrache, Natașa Raab și Alina Grigore.

Uneori din dragoste, alteori doar cu bune intenții, cam de asta facem fapte bune în general, nu-i așa? Alex își iubește mama, sau cel puțin asta crede el uneori în interior.

[nggallery id=16]

Probleme sunt normale la vîrsta lui

De fapt, este firesc ca fiul să-și facă probleme cînd află că mama lui e în spital, în urma unui atac cerebral. În tren, își sună prietenii doctori, se gîndește deja să o transfere pe mama lui de la Hunedoara la Cluj-Napoca (unde e mai bine), vrea detalii de la Crișan, doctorul (Adrian Titieni) care se ocupă de ea acum, s-ar certa cu oricine numai să știe că totul e sub control.

De fapt, Alex vrea control, pentru că așa se simte el împăcat cu lumea. El are probleme legate de stres mai mari decît mama lui și în film se văd clar toate fazele unei mici psihoze. În final, Alex ajunge să nu mai poată răspunde la telefonul mobil, de teamă să nu fie tatăl său, care să-i dea celebra veste.

Stil de filmare

La Pescuit sportiv, primul film al lui Sitaru, m-a enervat faptul că aveam perspectiva unui personaj sau a altuia sau că nu se auzea bine. Aici mi-a plăcut faptul că vedeam acțiunea prin ochii unuia sau altuia, aproape ca la un film 3D și nu m-a deranjat foarte mult că nu am auzit toate replicile, deoarece unele dintre ele le puteam ghici din context.

Să începem cu deci

Deci, joc bun al actorilor tineri și al seniorilor (m-am bucurat să-l revăd pe ecran pe Marian Rîlea), un contrast al culorilor care parcă a contribuit la dinamismul acțiunii, mai ales la scenele din spital, dialoguri foarte bogate.

Experiența personală a regizorului, transpusă pe peliculă, s-ar putea să nu fie interesantă pentru orice spectator. Pentru unul de 30 de ani însă, ai cărui părinți au trecut de prima tinerețe, unul care își face griji legate de posibilele probleme medicale ale acestora, e un film de văzut. Și ar fi indicat să vină cu prietenii lui, ca să aibă ce discuta după proiecție.

 

Lungmetrajul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno, unde a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie și Premiul pentru cel mai bun actor, acordat lui Bogdan Dumitrache.

Mulțumesc, Parada Film, pentru invitație!

Detalii:

Pagina de Facebook a filmului

Programul difuzărilor

Trailer-ul oficial

O cronică mai deșteaptă decît asta


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Din dragoste, uneori cu cele mai bune intenții (cu FOTO)