Cele mai bune 10 filme din seria „Am văzut trei filme”


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

1. Arrival (2016) ✭✭✭✭✭

Ce mai poți inventa azi în materie de venitul extratereștrilor pe Terra și comunicat cu ei? E greu! Așa că am apreciat că acest film a încercat să meargă pe ideea de inventare a unui limbi și de negociere continuă între două entități din lumi diferite. Cu americanismele de rigoare, rămîne un film cu suspans, interesant și care te face să rămîi pe gînduri. Ia uitați aici.


2. Norman (2017) ✭✭✭✭✭

Norman îi știe pe toți sau poate ajunge la orice persoană importantă. Cel puțin așa pretinde el și-și folosește talentele de comunicare și negociere pentru a crea o rețea care-i scapă de sub control. Eh, acum, că e vorba de Israel și SUA e doar o coincidență, nu? Cu un Richard Gere admirabil. Ia uitați aici.


3. Hidden Figures (2016) ✭✭✭✭✭

În spatele poveștii de succes a agenției spațiale americane se află o mulțime de bărbați și femei… albi. Filmul este dedicat specialiștilor în computație, supervisor-ilor și programatorilor… negri din anii ’60. Nume necunoscute pentru noi, dar care au făcut ca lupta pentru spațiu să nu aibă cîștigători americani sau ruși, ci omenirea în general. Ce vorbe mari am zis! Ia uitați aici.


4. Going in Style (2017) ✭✭✭✭✭

Nu poți rezista acestei comedii cu Morgan Freeman, Michael Caine, Christopher Lloyd, Matt Dillon și Alan Arkin! Deci trei bătrînei decid să-și asigure singuri pensia, atunci cînd compania la care lucraseră anunță că nu le mai poate asigura viitorul. Este un film de acțiune, dar ritmul este copăcel-copăcel, parcă pentru a se sincroniza cu vîrsta personajelor/actorilor. Ia uitați aici.


5. The Wizard of Lies (2017) ✭✭✭✭✩

Despre marea escrocherie a lui Bernie Madoff, cel care, între anii ’60 și 2008, a primit de la prieteni, rude, investitori medii și mari aproape 65 de miliarde de dolari, pentru a-i investi în niște companii și afaceri care nu existau. Filmul este bun pentru că este uman și ușor de înțeles chiar și de către cei fără experiență în investiții. Ia uitați aici.


6. The Book of Henry (2017) ✭✭✭✭✩

Henry are o viață scurtă, dar intensă și nu vrea să o părăsească înainte de a lăsa o moștenire… deosebită. Dacă, în prima jumătate, filmul pare un alt film despre un copil precoce, a doua parte este plină de suspans și tensiune. Ia uitați aici.


7. The Lost City of Z (2017) ✭✭✭✭✩

O încercare de biografie a lui Percy Fawcett, exploratorul militar care a realizat hărți în America de Sud, la începutul secolului al XX-lea. Fascinația lui pentru un ipotetic oraș Z, unde indigenii erau mult mai avansați decît se presupunea, este firul roșu al filmului. Am apreciat faptul că i s-a creat lui Fawcett un portret psihologic consistent, dar nici peisajele naturale nu sunt de colo. Ia uitați aici.


8. Okja (2017) ✭✭✭✭✩

Film produs de Plan B, firma lui Brad Pitt. Okja este un porc imens mutant, încercare a unei companii mondiale de a hrăni populația cu carne de animal provenit din specii încrucișate. Animație foarte bună, acțiune constantă, iar fetița din rolul principal se descurcă foarte bine. Nu e doar un film pentru copii. Ia uitați aici.


9. The Founder (2016) ✭✭✭✭✩

Povestea imperiului McDonald’s sau cum Ray Kroc a furat un concept și, fără scrupule, a transformat acel bistrou în cea mai mare rețea de restaurante cu E-uri de pe planetă. Mi-a plăcut modul în care relația cu Richard și Maurice, cei doi frați care au inventat modul de pregătire și servire în bandă, este descris amănunțit (o relație care se construiește greu și se degradează pe parcurs). Iată o lecție de business și de viață, pe repede înainte. Ia uitați aici.


10. Sully (2016) ✭✭✭✭✩

Celebra aterizare a unui avion în New York, în rîul Hudson, care l-a făcut erou pe căpitanul Sullenberger. Chiar dacă a fost dramatic, evenimentul este destul de steril pentru a fi ecranizat, dar iată că regizorul Clint Eastwood a reușit să-l facă interesant, plin de suspans și destul de bogat în informații care le vor plăcea pasionaților de aeronautică. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.