Cum mi-am Lost and Found micul Kindle 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Și tocmai mă lăudam apropiaților că eu n-am pierdut niciodată nici un aparat. A fost de ajuns să nu fiu atent cîteva momente ca să uit Kindle-ul la bordul unui avion al companiei low-cost Norwegian. Dumnezeul gadgeturilor a vrut să-mi dea o lecție.

Așezat confortabil în scaunul de la bordul unui Boeing 737, încerc să aprob un comentariu pe blog, pe Kindle-ul cu acces 3G. Chiar în acel moment aud că există acces wireless gratuit la bord. Bucuros, pun Kindle-ul în buzunarul din fața scaunului, cu o parte din el afară, să nu-l uit cumva acolo.

Scot Macbook-ul din rucsac și mă pun pe navigat. La un moment dat, mă lovește curiozitatea și iau din buzunarul din față revista companiei, să o răsfoiesc. Fără să-mi dau seama, în acel moment Kindle-ul cade la fundul buzunarului și nu-l mai văd.

Abia a doua zi dimineață, cînd să plec la Stockholm, îmi dau seama că-mi lipsește reader-ul. Îmi piere brusc cheful de excursie, dar sun la numărul de contact de la Norwegian. Mi se dă un număr de la Bagport, firma de handling a companiei aeriene. Acolo însă e program de la 12 la 16. O rog pe Elena să-i sune la acea oră și să-mi dea vești.

În autobuzul spre Stockholm, profit de accesul wifi gratuit de la bord și șterg datele cardului bancar de la Amazon, pentru orice eventualitate. Tot atunci trimit un e-mail companiei de handling, dar nici pînă în ziua de azi n-am primit vreun răspuns.

Tocmai cînd voiam să intrăm în Skansen, primesc vestea izbăvitoare: mi-au găsit Kindle-ul! Trebuie să prezint un act de identitate, un cod și să plătesc 100 de coroane suedeze (50 de lei), la Arlanda, înainte să iau avionul de întoarcere la Copenhaga. Între timp, pot verifica online dacă obiectul meu uitat este în lista lor.

La aeroport, la Left Luggage, cîteva întrebări din partea domnului de la ghișeu: cum mă cheamă, la ce zbor am pierdut, în ce zi, ce fel de Kindle ș.a.m.d. Am semnat o foaie pe care nu mai știu ce scria, am plătit și am primit Kindle-ul! Fără nici o zgîrietură, ba chiar rămăsese în meniu acolo unde-l lăsasem.

[box type=”alert” style=”rounded” border=”full”]Sfatul e simplu: nu ignorați recomandările echipajului și mai ales pe cea cu „Be sure not to forget any personal belongings”. Zeul gadgeturilor m-a iertat de data asta. Pe de altă parte, țineți minte: echipajul verifică aeronava după aterizare, dar dacă nu găsesc obiectul pierdut ultima șansă este echipa de curățenie. Dar nu toți sunt nordici și cinstiți…


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “Cum mi-am Lost and Found micul Kindle

 • Irina

  Acum cateva luni am fost la o conferinta, am vorbit cu oamenii de pe acolo, am mai aflat cateva luncruri noi si interesante. Pe scurt, m-am simtit bine. Mai pe seara, am ajuns intr-un sfarsit acasa. Am mancat, m-am uitat la un episod din Modern Family si cand sa intru la dus… era sa lesin. Nu-mi mai aminteam daca am luat reportofonul de la conferinta. Reportofonul meu mic si frumos, care costa in jur de 500 lei. I-am sunat pe cei de la restaurant, mi-au spus ca nu au gasit nimic si ca cei de la curatenie nu le-au zis de nici un obiect ratacit. Din fericire, seful de sala mi-a dat a doua zi o veste buna. Mi-a zis ca reportofonul era pus intr-o punga mica, apoi in alta mare, apoi in nu stiu mai ce si ca l-a gasit cineva intamplator. Niciodata nu m-am bucurat asa de tare, asa ca da! Zeul gadgeturilor este mare si milostiv, dar m-am convins ca trebuie sa mai casc si eu ochii cateodata.

  • George Hari Popescu Autor articol

   În ce țară?

   La mine era ceva mai complicat, pentru că aveam sute de cărți pe el, multe dintre ele cumpărate. Nu mai zic de bookmark-uri, adnotări etc.

 • gadjodillo

  Nu stiam ca exista, zeul asta – ma bucur ca pentru tine a existat…
  El nu m-a protejat, se pare, in anul I – cind am imprumutat un reportofon (nedigital, bineinteles) de la Laboratorul radio al facultatii, dupa care mi-a fost furat de catre doi ‘prieteni’ rockeri. Am suferit o gramada… mai ales ca a trebuit sa-l platesc (din bursa). Cauchemar!

  • George Hari Popescu Autor articol

   Hei, M., fără virgulă după „există”, pls. Despre rockeri vorbește cu Krossfire care comentează des aici pentru că-l plătesc eu prin traveller’s cheques.

 • gadjodillo

  haha! da, fara virgula teoretic. dar cind vrei sa accentuezi si sa sune ‘oral’, eu stiu ca se accepta.
  si daca nu se accepta, atunci se datoreaza faptului ca sint intr-o etapa total frantuzita a existentei mele – asa ca in cap aud cuvintele frantuzesti, chiar daca scriu in romana.
  despre rockeri nu vreau sa vorbesc cu nimeni:)
  am fost si eu una, mi-ajunge cite stiu.