În Chișinău, o noapte în casa de la Fabrica de staruri 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Cînd ești înăuntru, pare un apartament foarte spațios și bine aranjat. Dar descoperi salonul de dans, camera de discuții, camera de înregistrări și atunci te prinzi că e altceva decît o simplă locuință. Și poate trebuia să fii atent la intrare, unde un perete întreg este dominat de sigla emisiunii Fabrica de staruri.

Suntem în Chișinău, într-un loc misterios. Pare obișnuit de afară, dar, dacă ai cheia potrivită, pătrunzi în casa unde vor locui concurenții de la Fabrica de staruri timp de 14 săptămîni. Cei 16 participanți din România și Republica Moldova vor fi supragheați non-stop cu ajutorul a aproximativ 48 de camere.

Nonstop cu ochi electronici în jur

Nici nu pășim bine în bucătărie și camerele fixate pe pereți se mișcă după noi. Le fotografiem și le filmăm și noi, dar concurenții nu-și vor permite acest lux. Ei nu au voie înăuntru cu telefoane mobile, laptop-uri sau alte aparate electronice sau modalități de comunicare cu exteriorul. Sunt încurajați să comunice unii cu alții, să se certe și să se bucure împreună, să se descopere în toate modurile pe care le doresc ei.

Vor putea primi pachete de acasă, dar totul va fi verificat de producător. Tot el este cel care poate decide să elimine din concurs orice concurent care nu se conformează regulilor.

Există dormitorul băieților și dormitorul fetelor, dar nimeni nu-i împiedică să se viziteze. În fiecare dintre dormitoare, există două paturi ridicate pe un soclu, ca și cum ar fi destinate unor șefi. Cineva din echipa de producție spune că ele sunt astfel plasate pentru a stimula… discuțiile. În fond, e posibil ca ceilalți să se simtă nedreptățiți în ceea ce privește plasarea paturilor lor.

Concurenții vor învăța să cînte, să danseze, să aibă dicție, să vorbească engleza… Un fel de pension modern a cărui activitate va fi urmărită online și la televizor în România și Moldova. Show-ul începe în 17 martie și inițial vor exista două tronsoane zilnice la TVR1, urmînd ca, din 19 martie, și TVR2 să aibă emisiuni dedicate. În Moldova, țineți ochii pe Prime TV și 2Plus.

Singuri în casă

Veți mai citi despre Fabrica de staruri dacă mai intrați zilele astea pe acest blog. Interesantă este însă și experiența de a rămîne aici peste noapte. Camerele video nu sunt activate, dar mereu am suspiciunea că acel LED roșu nu înseamnă numai standby. Facem glume și mișcăm puțin camerele cu mîna, atunci cînd nimeni nu se uită. Parcă nu avem chef să facem duș, pentru că și acolo există niște camere. Cele din colțuri acoperă perimetrul băii, dar poți trage perdeaua cînd faci duș, dacă vrei să-ți fie filmat numai profilul umbrit. Cele din dușuri sunt de supraveghere, nu se va înregistra nimic captat de ele, dar stau acolo, deasupra capului tău

Recunosc, este puțin ciudat să vezi că sunt acele obiective ațintite spre toate ungherele casei. Te gîndești că, peste patru zile, totul va fi mult mai animat, mai luminat, și, cel mai important, LIVE!

Zilele astea, se pun la punct ultimele detalii, dar deja casa este funcțională. Bucătăria foarte mare este cel mai bun loc pentru socializare. O masă mare domină încăperea. Mîncăm pizza și bem suc acolo, în tăcere, în seara asta. La un moment dat, dăm muzica mai tare, pentru că ni se pare că e prea… spooky. Vorbim despre cum va fi cînd va începe show-ul, admirăm finisajele.

Va fi interesant să văd imaginile de la televiziune din această casă în care urmează să dorm acum. Voi dormi în patul meu, în camera în care mai sunt alte 7 paturi, din care patru mai sunt ocupate. Suntem cinci în cameră, plus cîteva camere video. Iar în spatele acelei oglinzi, din 17 martie, vor fi niște operatori care vor filma… Fabrica de staruri este și experiment psihologic, nu numai un concurs de talente.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]Urmăriți Fabrica de staruri pe Facebook, pe site-ul oficial din România și din Moldova și folosiți #fabricadestaruri pe Twitter. Am pus un album foto din casă pe Facebook, în contul personal. Găsiți pe Youtube un canal oficial al concursului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “În Chișinău, o noapte în casa de la Fabrica de staruri