Master Chef are ingredientele bine dozate


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Inițial, voiam să mă înscriu și eu la Master Chef. Dar mi-am dat seama că, deși gătesc de cîțiva ani, nu mă pricep să fac chestii fistichii, care să arate bine în farfurie. Fac mîncare pentru foame, aici intrînd și chinezăriile pe care le cunosc.

Am așteptat cu interes să înceapă emisiunea, pentru că am mai văzut cîteva episoade prin străinătate și mi se pare un concurs complex, din care poți învăța lucruri utile. Aseară a fost primul episod din Master Chef la Pro TV și mi-am dat seama că, la acest post, nimic nu poate să meargă altfel decît este programat.

Este un format internațional, există un set anume de probe, un număr de participanți ș.a.m.d. Trebuie să existe o persoană mai acidă în juriu, trebuie să existe dramatisme, răsturnări de situație, trebuie să se creeze suspans. Parcă s-a cam exagerat însă aseară cu regia.

Să nu-mi spuneți că nenea ăla corpolent, care era emoționat, era atît de emoționat încît să se comporte ca o fetiță pusă să recite pe scenă o poezie. A tremurat, a transpirat, a scîrțîit ca o ușă neunsă. A jucat un rol și a ieșit bine. La fel, nu cred că nu i-a spus nimeni acelui concurent că nu are șanse dacă se prezintă cu ficăței și piure la concurs. Dar trebuia să existe aceste ingrediente în show, așa cum a existat episodul cu uleiul de trufe care strică preparatul, la fel ca în ediția americană a emisiunii.

În regulă, Cătălin Scărlătescu este antipaticul, Florin Dumitrescu simpaticul (de cele mai multe ori), Sorin Bontea cel cu privirea tăietoare. Dar poate ar fi bine să nu-și joace rolurile atît de strict, pentru că este interesant să-i vedem și pe acești chefi așa cum sunt ei cu adevărat, adică niște specialiști în arta culinară, nu niște domnișoare de pension arțăgoase.

Pro TV nu dă greș pentru că știe cum se face. Știe că trebuie să existe farfurii aruncate pe jos, mîncare scuipată în șervet, îmbrățișări pasionale, răspunsuri în doi peri. I-au prelucrat cu atenție pe cei din juriu și i-au întărîtat cum trebuie pe participanți. Iar juriul își merită salariul, dar ar trebui poate puțin temperați.

[box type=”alert” style=”rounded” border=”full”]Sper să fac și eu parte odată din grupul simpaticilor blogosferei, ca să asist la o filmare pentru Master Chef. Să văd pe viu cum se combină arta culinară cu arta dramatică.

Foto: Pro TV

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.