Telefonul mobil care… 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Este partenerul nostru de viață. Este terminalul universal. El ne oferă comunicare,
informație, distracție. Îl adulăm fără să ne dăm seama. Îl urîm cînd vrem să fim singuri și liniștiți. Ne mănîncă timp din viață, dar ne și oferă timp.

Este el, telefonul mobil, dispozitivul controversat, obiectul a mii de studii, micuțul care determină dezvoltarea de noi tehnologii, de noi aplicații, de noi legi. Mobilul ne unește și ne separă, ne face să rîdem și să plîngem, să ne grăbim sau să ne relaxăm.

Astăzi, telefonul mobil este protagonistul a numeroase articole de presă, intrări pe bloguri, status-uri pe Facebook, tweet-uri. Am dat o raită prin presa online și am descoperit ce este astăzi telefonul mobil.

Deci, telefonul mobil care…

…surprinde mîrlănia în campania electorală

Coordonatorul campaniei Alianţei Româneşti Harghita, Adrian Trif, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul PSD de la Tulgheş, Toader Ungureanu, însoţit de candidata social-democraţilor pentru această funcţie, a fost filmat, sâmbătă noaptea, rupând afişele Alianţei şi ale unui candidat independent. Jurnaliştilor le-a şi fost prezentată filmarea cu telefonul mobil în care se vede primarul din Tulgheş având nişte afişe rupte în mâini.

Agerpres

…duce la prinderea incendiatorului

Surse demne de încredere spun că telefonul mobil al bărbatul surprins de camerele de supraveghere cum pune foc autoturismului îl poate incrimina, însă şi mai important, îi poate duce pe poliţişti exact în locul unde se află incendiatorul. „Telefonul poate spune multe despre cine este autorul, locul unde se găseşte el, când a părăsit zona şi ce traseu a urmat după ce a comis infracţiunea”, spun surse apropiate anchetatorilor. Mai precis, oamenii legii se bazează pe „amprentele” telefoanelor mobile (n.r. IMEI ) din perimetrul unde a avut loc evenimentul, date colectate de reţele de telefonie în intervalul orar în care a avut loc incendierea autoturismului.

Mesagerul hunedorean

…nu te ajută cînd mori

Nimeni nu stie daca Alin Popa a ajuns in acea zi la manastire, iar mirarea apropiatilor este cu atat mai mare cu cat accidentul s-a petrecut la cativa kilometri distanta de manastire, intre Sag si comuna invecinata Jebel, pe drumul de intoarcere. Apropiatii familiei au povestit ca milionarul isi anuntase familia ca pleaca la Manastirea Sag-Timiseni ca sa se roage, scrie cancan.ro. Nici macar nu isi luase telefonul mobil la el, inainte de a pleca singur la drum, in ziua mortii.

Bună ziua Iași

…face închisoarea amuzantă

Bărbatul, deţinut la Penitenciarului Timişoara, primise telefonul mobil de la rudele sale. Cu ajutorul acestuia îşi făcuse cont pe Facebook, punând apoi poze cu camera şi colegii de celulă. Deţinutul posta regulat mesaje pe pagina sa de socializare. Acesta se plângea de mâncarea din închisoare, râdea de gardieni şi vorbea zilnic la telefon cu prietenii, scrie cancan.ro.

România TV

…rănește o familie

Telefonul mobil şi şofatul nu merg bine împreună! A constatat asta un şofer din Bistriţa care s-a trezit implicat într-un accident grav după ce a acordat mai multă atenţie sms-urilor decât volanului. Asta deşi în maşină cu el erau şi doi copii.

Antena 3

…nu afectează gramatica

Observ o reacţie de panică la adresa textingului, dar textingul nu atentează la puritatea limbajului. Dacă îi întrebi pe oamenii care spun astfel de lucruri de ce gîndesc aşa, îţi răspund că textingul implică prea multe prescurtări, că se sar litere, un adevărat dezastru. Dar dacă stai să analizezi un sms, observi că doar 10% dintre cuvinte sînt prescurtate.

Observator cultural

Dacă aveți timp, citiți și celelalte articole din serie:

Trivia cu telefoane mobile

Eu și preistoria telefoniei mobile

Telefoanele mobile din amintiri

Notă: acest articol n-ar fi fost posibil fără Zelist Monitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Telefonul mobil care…