Panică, panică! Plus perle în avanpremieră de la admiterea la FJSC 2012 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Oamenii sunt bătrîni încă de la 40 de ani. Părinții n-au ce căuta pe Facebook. Mamele sunt destinate bucătăriei și slugăririi adolescenților, tații sunt pur și simplu bătrîni și nu merită respectul adolescenților. Adolescenți care scriu “adoleșcenți”, “vlășgan”, “dabia”, de abea”, “de-odată”, “s-ă” ș.a.m.d.

Universul candidaților din acest an la FJSC este schizoid, straniu, lipsit de viață. Emoțiile sunt exagerate și disproporționate, relațiile dintre membrii familiei dubioase, societatea e o cloacă fără sens. Narațiunile candidaților sunt mai tîmpite, cu fiecare an care trece. Ele reflectă lumea din acest spațiu geografic care a depășit orice compromis de la normalitate.

Totul este panică. Totul este ca un Capatos care durează ani întregi, ca un Ciutacu perpetuu, ca un Badea cotidian, ca un Diaconescu ubicuu. Ei nu mai deosebesc frica de anxietate, panica de neliniște, bucuria de jovialitate. Dar nici timpul prezent de trecut, cu toate nuanțele lui. În poveștile lor, mamele se combină cu prietenii fiicelor lor, tații sunt indubitabil adulteri, tinerii sunt cu gîndul la crime și răpiri, bătrînii sunt pur și simplu decrepiți.

Notez perle cu tristețe. Vi le voi lăsa moștenire. Mai multe la final, acum cîteva pe post de antreu. Citiți-le și pe cele din anii trecuți, precum și pe cele de la licență.

Pentru realizarea acestei farse, mai aveam nevoie de un plus de ajutor așa că, mi-am rugat cîțiva colegi să mă ajute în îndeplinirea acestei farse.

Culoarea părului și lungimea să fie făcute asemănătoare cu ale feței – cât și a ochilor.

Naivitatea e ca un drum de țară.

Îl voi aborda, încercând să eman tot șarmul.

Fiind în alt oraș, expresia feței nu am putut să o fotografiez.

Se fac greșeli de limba română la care nu m-aș fi gîndit niciodată. Este o limbă română schilodită total. Nu există cale de întoarcere. Cu ei vom defila sute de ani de acum încolo.

[box type=”info” style=”rounded” border=”full”]

Pentru colecționari:

Perle în avanpremieră

Sneak preview de perle

Perle – valul 1

Perle – valul 2

Perle – valul 3

Poemul petcian

Subiectele de la admiterea 2012

 


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “Panică, panică! Plus perle în avanpremieră de la admiterea la FJSC 2012