Eurovision 2013, selecția națională: cîștigătorul este… 8


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Mi-am folosit sursele, influența și farmecul personal pentru a afla cine va cîștiga ediția națională din acest an a Eurovision-ului. Pregătiți? Ei bine, toate cele 12 piese vor cîștiga!

Nu-i mic lucru să ajungi în finala unui concurs, orice ar spune cîrcotașii. Cu toții avem nevoie de confirmări, de atenție, indiferent de domeniul în care activăm. Ei bine, pentru un compozitor, un solist sau o trupă din România, Eurovision-ul este important, este o confirmare a valorii. Dacă ajungi în finală, e imposibil să fi reușit asta prin altceva decît prin cîștigarea încrederii publicului și prin convingerea juriului.

Dragi 12 concurenți din această seară, sunteți toți cîștigători! Vă admir pentru că ați creat ceva și pentru că vom mai auzi de voi.

Există un „dar”…

În afară de darul cîntatului, mai există unul. Am tot revăzut graficele cu vizualizările și cu alte cifre publice de pe canalul de pe Youtube al TVR-ului, am citit comentarii, am rezistat atacurilor de pe Facebook și cred că pot spune cine are șanse diseară. Iată previziunea mea și mai vorbim mîine:

 1. Cezar
 2. Luminița Anghel
 3. Casa Presei

Dacă mai aveți chef și timp, iată piesele din finală, într-un playlist la Youtube:

Utilitare

 • Ca de obicei, transmisiunea va fi la TVR 1, TVRi, TVR HD și la TVR Plus, de la ora 21
 • Online, emisiunea începe la 20.30, la http://eurovision.tvr.ro/ – acolo veți vedea lucruri care nu se văd la TV și din mai multe unghiuri.
 • Se votează astfel:
  *** SMS: 1267 (tarif 0,3 + TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Digi Mobil, Orange, Vodafone), cu numărul de concurs al solistului/trupei
  *** Apel: 0900 160 9XX (număr valabil în rețelele Cosmote, Romtelecom, Orange, Vodafone)
 • Invitata specială a finalei este Alyona Lanskaya (foto) din Belarus, care s-a calificat la concursul european din acest an, cu piesa Solayoh.
 • După concurs, va fi DOPO Eurovision, un talk-show la care vor participa atât finaliştii, cât şi membri ai juriului, bloggeri şi oameni de presă.
 • În Camera verde, vă vor fi gazde tot Oana Vlădescu și Toader Păun. Prezentatori în platoul concursului, tot Andreea Bănică, Paula Seling, Ovi și Marius Rizea, care de data asta vor fi Boney M.
 • Trofeul Euroviosion 2013 este realizat şi anul acesta de către designerul Alexandru Ghilduş.

Și pentru că răceala nu cred mă vă părăsi așa de repede, nu voi mai face live blogging în această seară, ci voi fotografia mai mult (și voi încerca să pun cît mai repede pozele pe Facebook, într-un album public). Revin, sper, mîine, pe acest blog, cu unele impresii.

De urmărit:

Nu uitați să vă uitați diseară la cei 12 cîștigători ai Selecției naționale Eurovision 2013!

Foto: Eurovision 2012 Fans


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 gânduri despre “Eurovision 2013, selecția națională: cîștigătorul este…

 • yos

  intamplarea face ca am urmarit vreo 30 de min din transmisie. dialogurile prezentatorilor sunt jenante, deranjante. publicul tinta pare format din oligofreni, manelisti, redusi mental. schimburile „comice” de replici sunt uluitoare. Cine a scris, frate, textele astea?? offffffffff, doamne!

  nu am termen de comparatie si cuvinte sa imi exprim uluirea si dezamagirea pentru o transmie care pare sa reprezinte o involutie in tv. Adicatelea cum de tvr nu are bani sa plateasca sau sa gaseasca scenaristi mai de soi?
  Mi-am adus aminte de ce nu ma uit la din astea.

  In rest piese nu prea stiu, dar ce am vazut turcescu e varza, luminita mi-a placut dar pare james bond iar aia cu electric nu stiu cum sau ceva de genul asta sunau bine.