Puțin despre bucurie 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Este un magazin mic pe Unirii, în Buzău, care aduce și bomboane Bucuria. Românii cunosc brand-ul moldovenesc și caută mereu produsele fabricii înființate în 1946 atunci cînd calcă prin Chișinău. Este de bonton să aduci prietenilor și rudelor bomboane Bucuria și ceva vodcă de la Chișinău.

Eu am fost la micul magazin din pasajul Unirii din București, cum ieși spre Hanul lui Manuc. Deja observați pattern-ul: unire, bucurie, București. Am aflat de chioșculeț de pe Facebook. Cineva pusese o poză și-și exprima… bucuria că s-a deschis un magazin… Bucuria oficial în Capitală.

Le-am oferit studenților bomboane Bucuria de Sf. Gheorghe. Pentru mine a fost o bucurie. De cînd eram mic, marchez ziua de Sf. Gheorghe mai mult decît ziua de naștere, care pică în mijlocul vacanței. Nu puteam oferi bomboane atunci pentru că eram elev și student, nu pot acum pentru că sunt prof. Sigur, dacă și temele despre care am vorbit la curs ar fi fost un pic mai bune, ar fi fost o bucurie dublă…

S-a dus vestea din status-ul meu de pe Facebook și studenții s-au pus la coadă la micul chioșc din pasajul Unirii. O studentă m-a anunțat, printr-un mesaj privat pe Facebook, că sunt “urmărit” de un domn de la magazin, pentru că s-au… bucurat că le-am trimis clienți. Iar azi dimineață am văzut mesajul pe Facebook, prin care sunt chemat la apel. Poate e chiar același domn cu care am vorbit anul trecut de Crăciun la telefon, cînd am comandat o căsuță de carton plină de bomboane asortate.

Cu 40 de lei, am făcut bucurii și mi-am făcut și mie: bomboane studenților, studenți la coadă la magazin, comunicare prin Facebook între noi. Rămîne bucuria de a pune undeva în valiză, pentru cei dragi, o pungă mică de hîrtie albă, cu bomboane Bucuria asortate. Cînd ajungi, scoți lucrurile din valiză, spui cum a fost drumul și ultima oară scoți pungulița și te prefaci că ai uitat. Atunci să vezi bucurie pe fața lor!

Jur că n-am fost plătit să scriu despre magazinul moldovenesc. Dar e nevoie de povești frumoase, de impresia de bine, de întoarcere la o perioadă bună din copilărie. Bomboanele Bucuria conțin ingredientele astea. A, da, conțin și zahăr, dar asta e altă poveste…

Foto: Bucuria Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Puțin despre bucurie