Minuni de la studenți >>> CTP, simpatia și Cabral


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

A venit iar acea perioadă a anului în care public texte scrise de studenți, care mi-au atras atenția. Pentru seminarul de Jurnalism online, au avut de scris o groază de texte, pe diverse teme, în diverse stiluri. Inevitabil, s-a ajuns și la scriitura pentru blog. Voi da aici două tipuri de exemple: post-uri personale, pe teme la alegere și post-uri în care ei trebuia să imite stilul unui blogger (poate vă amintiți de acest exercițiu de la studenții de la masterat). Urmăriți tag-ul jo pentru a citi toate textele.

Andreea Cătuțoiu: Ce e rău în a simpatiza?

Andreea vorbește aici despre combinageala politică și simpatia premierului pentru Becali.

Simpatia e ceva care ține de intimitatea fiecăruia. Sunt sigură că nu numai mie mi s-a întâmplat să simpatizez pe cineva pe care abia l-am auzit vorbind sau l-am văzut făcând un anume gest. Simpatia e personală. Nu se discută. Că vine premierul și spune poporului că-l simpatizează pe Becali, ei bine, bravo lui. Are dreptul la liberă exprimare. Premierul n-a spus: ,,Îl simpatizez pe Becali și nu sunt de acord cu arestarea sa”. Declarația lui sună cam așa: ,,Recunosc că manifest o simpatie personală pentru domnul Becali, însă nu știu ce dosar are, ce se întâmplă”. Așadar, premierul nu s-a băgat în treaba justiției. Sau de la televizor a părut că nu s-ar băga, după părerea mea, și s-a limitat doar la simpatia lui pentru inculpat. Citește textul integral.

Cu o simulată și ironică ingenuitate, Andreea se declară admiratoarea lui CTP și chiar ne face să-l simpatizăm pe discutabilul jurnalist veteran.

Andra Cîrciumaru: Doru, Lenuța și Evoque-ul. Partea I***

Cabral este ținta Andrei. Încercînd să-l imite pe celebrul blogger uman Cabral, ea ne relatează o scenă ruptă din peisajul cartierului pitoresc:

Cu planurile făcute și cu situație sub control, se puse bercenianul pe așteptat. Că se ținea bățos al nostru, nu voia nici în ruptul capului s-o sune el. Și, după două zile și două nopți, se produse minunea: ea îl sună și stabiliră să iasă să ia prânzul într-un local decent. Cu întâlnirea fixată, nu mai rămânea decât să intre în posesia mașinii. În 3 minute rezolvă și problema asta și iată-l, a doua zi, pe Doru al nostru ajuns la locul cu pricina, fluturând ostentativ telecomanda de la AMG și așteptându-și bibliotecara călare pe cai putere roșii. Citește textul integral.

Eu am rîs. Dacă ați cunoaște-o pe Andra, ați descoperi că e o fată amuzantă. Mă bucur că acest lucru transpare și în scris.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.