(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)
Ultimele trei zile ale Festivalului ALT Teatru au adus pe scena sibiană trei reprezentații de teatru senzorial, experimental și de cafenea, dar și petrecerea de încheiere. Tinerii sibieni ce au participat la workshop-ul de teatru labirint susținut de echipa lui Brioc au devenit primii actori de labirint din Sibiu și astfel au pus bazele celei de-a doua comunități oficiale de teatru senzorial labirint din țară, după București.
Alături de Iwan Brioc, invitați de marcă ai Festivalului ALT Teatru au fost regizorul de teatru și maestrul de pantomimă Dan Hândoreanu, celebra actriță Ofelia Popii și Song Shaofeng, co-directorul Institutului Confucius din Sibiu.
Pe parcursul desfășurării festivalului, în sălile Universității Lucian Blaga din Sibiu au fost organizate workshop-uri de pantomimă, de teatru senzorial labirint și trei ateliere cu trainerii ce fac parte din echipa regizorului galez: “Estetica Oprimaților. Sunet și Ritm” cu Radu Ionescu, “Transforming Seasons” cu Deidre Denise Matthee și “Voice in theatre: an approach through the body” cu Marta Carvalho.
În cadrul Festivalului ALT Teatru, publicul sibian a avut plăcerea de a viziona 11 reprezentații de teatru de scenă, de cafenea și recitaluri de poezie. Biblioteca Astra a fost gazda spectacolelor puse în scenă de echipa lui Iwan Brioc, “The Conference of the Birds” și Teatru Senzorial Labirint, iar în cafeneaua Welt Kultur au jucat mebrii Bridge Theatre și absolvenți ai Facultății de Teatru din Sibiu.
Librăria Humanitas a găzduit pe parcursul festivalului conferința de deschidere, recitalul de poezie “Un actor destul de fad” al lui Constantin Podu și conferința „Despre energie”, cu Institutul Confucius și Opera Pei ching, când invitatul special a fost actrița Ofelia Popii, susținătoare a festivalului. Tot la librăria Humanitas, publicul sibian a făcut cunoștință cu Iwan Brioc și echipa lui într-un interviu deschis acordat presei și spectatorilor despre ce înseamnă teatrul senzorial labirint și cum a început să înconjoare lumea promovând acest concept.
În fiecare seară, după manifestările artistice, actorii, organizatorii ALT Teatru și publicul sibian și-au dat întâlnire la Welt Kultur, unde actorii Facultății de Teatru din Sibiu au devenit statui vivante.
Despre festival
Festivalul ALT Teatru a fost organizat de Bridge Theatre din Sibiu în colaborare cu Compania de Teatru Labirint din București, The Republic of the Imagination și cu sprijinul Teatrului Național Radu Stanca, Universitatea “Lucian Blaga”, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Librăria Humanitas “Constantin Noica”, Welt Kultur, Confucius Institute ULBS și LOOT Studio. Sponsorii evenimentului sunt SC ELECTRICOM SA, SC DOMIGER SRL și Ambient SA, iar Tribuna, Eveniment TV, TheFest.ro, Cyberculture.ro și Vinsieu.ro au fost partenerii media ai festivalului.
Bridge Theatre este o asociație culturală din Sibiu, fondată de Constantin și Alex- andra Podu, din care mai fac parte Teodora Voineagu și Sebastian Dobrescu. Departa- mentul de imagine și promovare al Festivalului ALT Teatru a fost format din Alina Greavu, PR Manager, Dragoș Iordache, PR Executive, și biroul de grafică LOOT Studio din București.