(P) Festivalul ALT TEATRU: același festival, un alt teatru


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Festivalul ALT TEATRU

  • Teatru senzorial Labirint
  • Pantomimă
  • Teatru de păpuși
  • Teatru chinezesc
  • Workshop-uri și conferințe

CINE?

IWAN BRIOC – Regizor galez, inițiatorul conceptului de Teatru Senzorial Labir- int, Director de Cercetare și Practică la The Republic of the Imagination și Director Artistic la Compania de Teatru Senzorial Labirint Theatr Cynefin din Marea Britanie.
SONG SHAOFENG – Co-Directorul Institutului Confucius din Sibiu
DAN HÂNDOREANU – Celebru regizor de teatru, pantomim și păpușar ce a colaborat cu Marcel Marceau, omniprezent în reprezentațiile Teatrului Gong din Sibiu
OFELIA POPII – Actriță de calibru ce a câștigat premiul Herald Angel la Festiva- lul de la Edinburgh
AYAKO MIYAKE – Asistenta regizorului japonez Masahiro Yasuda

CÂND?

15 – 23 februarie 2014

UNDE?

  • Weltkultur, Sibiu
  • Biblioteca Astra
  • Librăria Humanitas

Programul pe zile:

[nggallery id=59]

DESPRE

Construit în jurul temei „laborator”, evenimentul, în premieră pentru orașul Sibiu, reunește artiști de pe două continente și oferă șansa tinerilor de a-și exprima pasiunea și creativitatea într-un mediu optim de manifestare culturală.

Teatrul Senzorial Labirint este o formă de teatru interactiv apărută în anii ’90 din Teatrul Suprimaților al lui Augusto Boal și inspirată de lucrările antropologistului teatral Enrique Vargas.

Concepută de regizorul galez Iwan Brioc, această manifestare artistică presupune o interacțiune directă și constantă cu spectatorul. În timpul unei reprezentații de teatru labirint, spectatorul este personajul principal din poveste.

Labirintul are dublu sens în această formă de teatru. Nu doar că piesa propriu zisă se joacă într-un labirint, dar odată cu parcurgerea fizică a traseului, spectatorul călătorește prin labirintul interior și trece prin diverse stări emoționale pe parcursul piesei.

Deși conceptul a luat naștere în Țara Galilor, a fost adoptat apoi în țări precum Irlanda, Portugalia, Bulgaria, Danemarca și România, iar în ultimii 15 ani această metoda a căpătat o răspândire și o popularitate mondială.

Primul spectacol profesional de teatru senzorial labirint în România a avut loc în 2012, iar în urma acestui eveniment în București s-a fondat prima comunitate de teatru senzorial labirint din țară.

Eveniment pe Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.