Getty Images pune la liber milioane de poze 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Cînd nu te poți lupta cu un fenomen, te adaptezi lui. Pirateria online nu va dispărea în veci, pentru că este în spiritul Internetului liber. Getty Images a înțeles asta și a anunțat că va oferi la liber vreo 35 de milioane de fotografii.

Imaginile vor putea fi încorporate cu ajutorul unui cod, așa cum se procedează cu clipurile video sau alte tipuri de conținut. Iată cum apare o poză cu Simona Halep preluată de la Getty:

Avantajul este că scapi de încărcătura pe server, pentru că imaginea se va afișa mereu de la Getty. Pe de altă parte, ești cu sufletul împăcat că nu faci nimic rău (asta dacă aveai vreo mustrare de conștiință înainte, cînd furai pozele altora).

Pentru a afla codul de încorporare, treci cu mouse-ul peste o imagine în pagina de căutare de pe site-ul Getty și vezi dacă ai simbolul </>. Este o mișcare foarte inteligentă din partea marii agenții foto și sper ca și alte agenții să urmeze exemplul dat de Getty Images.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “Getty Images pune la liber milioane de poze

 • Bogdan

  George – atentie la calul troian! :-)

  Ia uite ce zice de fapt Getty
  „we’ll have access to the information on who and how that image is being used and viewed, and we’ll reserve the right to utilise that data to the benefit of our business.””

  „reserves the right to place advertisements in the Embedded Viewer or otherwise monetize its use without any compensation to you.”

  „Getty Images reserves the right in its sole discretion to remove Getty Images Content from the Embedded Viewer. ”

  Deci la liber inseamna ca de fapt vor sa mai faca niste bani. Dar in niciun caz gratis.

  • George Hari Popescu Autor articol

   Da, da, am citit ieri asta. Dar eu accept compromisul ăsta. Pînă la urmă, nu le poți avea pe toate… Viața privată de aia e privată, pentru că pot decide singur ce fac cu ea. Evident, ar trebui mai multă educație în domeniu, pentru ca acele decizii să fie conștiente și bazate pe argumente solide.

 • Cristian Florea

  Partea proastă e că dacă ei se hotărăsc să renunţe la serviciul ăsta într-o zi, tu rămâi fără poze în articole. Totodată, nu poţi pune un Feature Image în articolele tale fără să încarci poza pe server. La blogurile care arată thumbnail trebuie să ai imaginile pe server.

  • George Hari Popescu Autor articol

   Bănuiesc că pot pune featured image fără codul lor, din moment ce pun codul în articol. E fair use… Și da, totul va muri la un moment dat, inclusiv FB, deci și imaginile de la Getty. Dar n-aș pune imaginile lor decît dacă n-aș găsi altă soluție.