E-COMMERCE Regulile se schimbă în favoarea consumatorului 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

OUG 34/2014 există încă din luna iunie, dar multe magazine online încă n-au aflat de ea sau o ignoră. TRUSTED.ro se aliniază noii legislații și adoptă un nou set de standarde pe baza cărora va fi acordată Marca de Încredere magazinelor candidate.

Cea mai importantă schimbare este faptul că, de acum, clienții vor putea returna produsul primit în termen de 14 zile calendaristice de la primirea lui, fără nici o justificare și fără penalizări. Sigur, există anumite condiții, dar cam asta e, în mare, prevederea. Pînă acum, termenul era de 10 zile lucrătoare, deci nu e o mare schimbare în ceea ce privește perioada.

În cadrul noilor standarde TRUSTED.ro, l-am introdus pe următorul:

Informarea consumatorilor cu privire la condițiile de exercitare a dreptului de retragere și punerea la dispoziție, conform legii, a modelului de formular de retragere. TRUSTED.ro pune la  dispoziție un model de retragere și informațiile esențiale pentru consumatori.

În plus, oferim magazinelor doritoare un model de retragere numai bun de pus pe site-ul magazinului. Este doar un model, dar legea spune că, indiferent cum arată el, trebuie să conțină anumite date și să fie pus pe site.

În rest… shopping plăcut consumatorilor și ROI semnificativ magazinelor!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “E-COMMERCE Regulile se schimbă în favoarea consumatorului