E-COMMERCE Poți returna în 14 zile produsul cumpărat online


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

De curînd, cineva a întrebat pe Facebook dacă poate returna un produs cumpărat online. Am dat și eu cîteva răspunsuri bazate pe legislație și pe experiența de la TRUSTED.ro. Dar unele dintre răspunsuri m-au făcut să cred că sunt mulți cumpărători online care nu-și cunosc drepturile.

Împreună cu Lucian, am pus la punct un articol succint pe blog-ul TRUSTED, cu 5 lucruri importante pe care trebuie să le știi despre dreptul de retragere. Iată două dintre ele:

1. Se pot returna produsele achiziționate de la orice magazin online în termen de 14 zile calendaristice

Acest termen de 14 zile poate fi extins la un an de zile și este pasibil de amendă în cazul în care magazinul nu a publicat pe site informațiile privind dreptul de retragere. De reținut este că există unele excepții de la retur, de exemplu dacă acel produs a fost personalizat sau dacă este vorba despre produse alimentare sau consumabile.

2. Un produs poate fi returnat fără să fie necesară o explicație din partea cumpărătorului

Cu alte cuvinte, magazinul te poate întreba care este motivul, dar nu ești obligat să răspunzi: „Aveți dreptul de a va retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele”. Nu trebuie decât să completezi un formular de retragere (pe care site-ul este obligat să-l publice pe site) și să-l trimiți prin orice metodă dorești.

Citește despre celelalte lucruri despre dreptul de retragere din contract, pe blog-ul TRUSTED.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.