Cum să găsești ORICE e-mail în jungla Gmail


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Timp de o lună, am avut cont de 100 GB în cloud la Google. Ei nu oferă nimic altceva în afara spațiului extra, în schimbul celor 2 dolari. Am avut nevoie de el pentru că trebuia să transfer niște fișiere video mari și nu aveam încredere în Fastupload sau Wetransfer. Am anulat contul după o lună și am făcut curățenie în contul Gmail.

Filtrele de căutare

Poți găsi orice în Gmail, cu puțină răbdare și prin aplicarea filtrelor acceptate. După un anumit timp de folosire, vei memora unele filtre și-ți va fi mai ușor să lucrezi cu Gmail, mai ales dacă ai adunat acolo toate celelalte conturi – personale, profesionale, de ofițer de presă sub acoperire etc.

Cele mai utile filtre sunt “from”, “to”, “in”, ca să afli de la cine, către cine și în ce folder ai un anumit mesaj. Cam pentru avansați ar fi ghilimelele, “size” și paranteze drepte, ca să afli expresia exactă de căutat, mărimea mesajului în KB și o expresie care trebuie inclusă neapărat în căutare.

Cînd vrei să eliberezi spațiu în cont, sunt utili operatorii de căutare următori:

  • has:attachment – mesajele filtrate au fișiere atașate
  • older_than – mesajele sunt mai vechi decît intervalul specificat
    • d – zile
    • m – luni
    • y – ani

Cu alte cuvinte, căutarea de tipul “has:attachment older_than:24m” îți va găsi mesajele din cont care au fișiere atașate și sunt mai vechi de 24 de luni (doi ani). Ți se va afișa o listă cu un număr de mail-uri stabilit de tine la Settings, deci poate fi o listă mai lungă decît ce vezi într-un ecran. Selectează-le pe acelea și, ca să selectezi toate mailurile care se potrivesc filtrării, apasă în partea de sus pe “Select all conversations that match this search”.

Mai multe detalii despre filtrele de căutare din Gmail sunt chiar la ei.

Foto: Dreamstime

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.