E-COMMERCE Cum să evaluezi credibilitatea unui magazin de tipul Fabricadediscounturi.ro înainte de a comanda 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Am publicat pe blog-ul TRUSTED.ro un textuleț în care sugerez cîteva metode simple de a depista un magazin online  fraudulos. Sunt lucruri simple de căutat pe site-ul respectiv, metode simple de a verifica online informații. La un moment dat, vei putea evalua credibilitatea magazinului doar frunzărind cîteva pagini ale site-ului, în cîteva secunde.

Standardele TRUSTED.ro pe baza cărora acordăm Marca de Încredere magazinelor online conțin reglementări legale și standarde considerate general acceptate în Europa și în lume. De aceea, înainte de cumpăra de la un magazin online prima oară, consumatorii ar trebui să fie atenți la câteva lucruri simple.

Link spre ANPC, capitalul social

Legea românescă obligă magazinul online să afișeze pe prima pagină un link spre Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). De asemenea, undeva în site trebuie să existe capitalul social al firmei care deține magazinul.

Caracteristicile produselor, prețul final

Doar denumirea produselor nu este suficientă. Fiecare pagină de produs trebuie să conțină o descriere și caracteristicile tehnice ale produselor. De asemenea, trebuie afișat prețul final, inclusiv cu TVA, în lei. Dacă nu este posibil, magazinul prezintă modalitatea de calcul a prețului total înainte de acceptarea contractului de către utilizator (adică înainte ca un client să bifeze acordul cu termenii și condițiile).

Mai sunt cîteva criterii. Citește articolul integral la TRUSTED.ro.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “E-COMMERCE Cum să evaluezi credibilitatea unui magazin de tipul Fabricadediscounturi.ro înainte de a comanda