Jocuri multiplayer în dezvoltare continuă 4


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Cei care cunosc tainele jocurilor online încă de la apariţia lor își amintesc cu plăcere de jocurile pe consola Terminator sau pe Sega Mega Drive, atunci când grafica era într-o dezvoltare continuă. A urmat o serie de jocuri de tranziţie în care fiecare dintre noi a putut experimenta în materie de jocuri pentru toate vârstele.

Primele jocuri care se puteau juca în varianta multiplayer erau cele în care foloseam două gamepad-uri simultan şi ne întreceam, fie cu Mario, fie cu alte jocuri de pe dischete. Odată cu răspândirea Internetului şi apariţia sălilor de Internet, s-a produs o explozie de jocuri multiplayer, au început să apară jocurile 3D şi ne-am schimbat preferinţele. Au început să apară jocuri foarte bine dezvoltate precum Counter Strike sau Diablo, acestea fiind tipul de jocuri care ne ţineau la sală ore întregi.

Îţi aduci probabil aminte cu plăcere momentul în care ai început să cauţi jocuri 3D multiplayer online şi rezultatele au fost uimitioare. Au apărut tot mai mulţi dezvoltatori de jocuri şi concurenţa dintre aceştia sau dintre firme a fost foarte productivă pentru pasionaţii de jocuri 3D, acestea fiind îmbunătăţite până la cele mai mici detalii.

Care sunt cele mai reuşite jocuri 3D multiplayer online

Dacă eşti unul dintre pasionaţii de jocuri şi vrei să cauţi jocuri 3D multiplayer online, ţi-am făcut o listă cu cele mai bune.

Prima recomandare este Planet Calypso, un joc foarte interesant despre dezvoltarea economiei rasei umane printre extratereştri. Jocul este dezvoltat de Mindark şi a reuşit să adune peste 1 milion de jucători în mai puţin de 30 zile de la lansare.

O altă recomandare din rândul jocurilor 3D este Tera Rising, o variantă MMORPG cu o acţiune foarte interesantă. Controlând un erou pe tot parcursul jocului, trebuie să-i dezvolți abilităţile şi să faci din el un luptător cât mai bun. În fiecare moment al jocului, vei avea parte de o luptă în care trebuie să faci faţă cu brio.

Cea de-a treia recomandare vine din rândul jocurilor 3D fantasy: Alganon. Este tot un massive multiplayer online role playing game ce aduce la un loc mii de jucători pe acelaşi server.

Recomandări pentru jucătorii tineri

Dacă eşti unul dintre pasionaţii de jocuri 3D multiplayer online, ține cont de faptul că acestea trebuie jucate cu măsură. E recomandat să fie jucate maximum 4 ore pe zi şi după fiecare oră e bine să bei un pahar cu apă şi să te întinzi un pic. Poţi face chiar două-trei mişcări de gimnastică, pentru a nu supune corpul la o încordare accentuată în timpul jocului. 
De asemenea, e foarte important să nu investeşti sume de bani din bugetele pe care le ai alocate pentru alte lucruri. Jocurile trebuie să-şi găsească un loc bine delimitat în programul tău săptămânal şi este foarte indicat să știi când să te oprești.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 gânduri despre “Jocuri multiplayer în dezvoltare continuă