Jocurile de browser, pentru pauze active


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Eu nu mă prea joc pe ecran, după cum știți, deși stau în fața laptop-ului sau cu ochii la smartphone multe ore zilnic. Încerc să fac pauze în care să fac altceva – plimbări, o gustare, citit o carte pe hîrtie – dar uneori parcă tot de ecran am nevoie.

Și așa am ajuns la Xjocuri, un site cu o mulțime de joculețe de browser, pe diverse categorii. Am găsit pentru copii și adulți, pentru fete și băieți, distractive, amuzante sau de perspicacitate. Am testat pe ici, pe colo și am ajuns la:

Găsește cuvinte din Batman

Xjocuri cuvinte BatmanȚi se dă un careu plin de litere și trebuie să găsești cuvintele din tematica „Batman“. Pare simplu, dar șmecheria este că acele cuvinte pot fi înșiruite pe orizontală, verticală, diagonală, ba chiar pot fi scrise și de la coadă la cap.

Ai în stînga lista de cuvinte ascunse în careu și trebuie să tragi cu mouse-ul o linie peste fiecare cuvînt pe care-l găsești. Atenție, ai grijă ca linia să aibă capetele în interiorul pătrățelor, altfel nu-ți va lua în considerare soluția!

Evident, jocul este contracronometru.

Centrul de reciclare

Xjocuri reciclareMă gîndeam că joculețul ăsta ar fi bun pentru copii, ca să-i înveți să fie responsabili de mici. Este un joc cu tentă eco, în care trebuie să reciclezi cît mai multe obiecte în timpul alocat.

Nu poți arunca însă la întîmplare în pubele, acestea se vor activa pe rînd și se vor schimba aleatoriu. Adultul din tine poate să învețe astfel măcar culorile tomberoanelor pentru hîrtie, plastic și hîrtie.

Pe măsură ce arunci un obiect în coș, apare altul în loc, dar poate fi din altă categorie. Mie mi s-a părut că viteza crește pe măsură ce trece timpul.

Vrei să fii milionar?

Xjocuri Vrei sa fii milionarDe acest concurs a auzit toată lumea și varianta de joc încercată de mine chiar seamănă cu emisiunea TV, are grafica și sunetele specifice. Se începe cu întrebări simple și se ajunge la unele mai complexe, pe măsură ce crește miza.

În baza de date sunt 111 întrebări, astfel că unele se repetă cînd reîncepi jocul.

Ca și la concursul binecunoscut, ai la dispoziție cele trei variante ajutătoare: 50-50, sună un prieten (încercați-o, e amuzantă) și întreabă publicul. Mi-a plăcut că textele sunt scrise cu diacritice.


 

Am dat o raită pe site să găsesc și un joc gratuit cu mașini. Sunt o mulțime și aici. Am încercat vreo două cu parcări, dar ce să zic… n-ați vrea să vă parchez eu mașina în realitate! În rest, există pentru toți:

  • drifting
  • monster truck
  • curse pe terenuri denivelate
  • cu taxiul prin New York
  • curse cu obstacole ș.a.m.d.

Dar pauza s-a terminat, așa că revin la… ecranul pe care tocmai m-am jucat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.