De Ziua Pământului, iată 5 lucruri pe care să le spui copiilor tăi despre Terra


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Astăzi este Ziua Pămîntului, o zi în care ne gândim cu drag la simpatica planetă pe care trăim. Un studiu recent realizat de Pew Research arată că 93% dintre părinții americani vor ca odraslele lor să fie responsabile.

ziua pamintului

Ecoresponsabilitatea trebuie indusă copiilor, ea nu vine de la sine. Iată cinci direcții de conversație cu copiii voștri, sugerate de Huffington Post.

1. Reciclarea este o soluție temporară

Ești învățat că reciclarea înseamnă să colectezi selectiv deșeurile, în așa fel încît ambalajele să fie topite și transformate în material nou pentru a fi folosit în alte scopuri. Dar adevărata reciclare înseamnătransformarea unui obiect folosit în altul. Într-o lume ideală, reciclarea s-ar face într-o buclă infinită.

2. Plasticul nu este biodegradabil

Plasticul se fotodegradează, adică se rupe în particule tot mai mici, care nu dispar. În ocean, animalele ingerează aceste particule, crezând că sunt hrană. Plasticul rămâne mult timp pe planetă și contribuie la contaminarea solului. Arată-le copiilor ce se întâmplă cu plasticul în ocean, arată-le fotografii cu păsări care au mâncat deșeuri. Așa cum copiii privesc desene animate violente, ar trebui să fie șocați de efectele plasticului asupra mediului.

3. Pădurile nu sunt distruse în principal pentru obiecte din lemn și hârtie

Despădurirea se produce în primul rând din cauza dezvoltării fermelor. ONU estimează că, în 40 de ani, vor dispărea pădurile tropicale. Distrugerea lor eliberează dioxid de carbon în atmosferă. Metanul produs de animalele de talie mare contribuie la poluare.

Citește articolul integral pe blog-ul Asociației MaiMultVerde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.