Pe Internet, nimeni nu știe că ești Pleșu, Liiceanu sau Petronela Rotar 3


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 0 min)

Sau așa ne place să credem, pentru că încurcate sunt căile legilor Big Brother!

Dar apropo de povestea în care micuțul Pleșu a fost ignorat în librărie, Liiceanu trezit din somn cu un telefon și Petronela Rotar prinsă la mijloc, mă gîndeam la această caricatură, considerată prima din istorie despre Internet…

…și am reinterpretat-o un pic:

Domnu’ Pleșu, dați cu cardul online cînd mai vreți cărți, dom’le! Garantez că reducerile sunt mai mari online decît orice reducere de autor din librăriile Humanitas.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 gânduri despre “Pe Internet, nimeni nu știe că ești Pleșu, Liiceanu sau Petronela Rotar

 • Alexandru

  Internetul e bun pentru informatii, pentru joburi sau pentru conexiuni de la distanta.. dar as prefera ca cele interumane sa fie facute face-to-face, nu printr-un ecran. Ma rog, acum asta spunem toti.. desi suntem in aceeasi situatie. Spunem ca internetul e daunator, dar postam acest lucru pe facebook si bloguri. N-avem ce face.

 • Tofan Cerasela

  Petronela Rotar e cireasa de pe prajitura necoapta a societatii rominesti, nu e singura, e doar o cireasa putreda, culoare puternica ce sare in ochi. Ea se ia de Domnul Plesu nu oricum, ci ca scriitoare ce intre timp crede ca a devenit. Cine promoveaza asemenea caricaturi, care se si iau in serios? De ce anumite edituri au acordat imposturii loc si spatiu? Pentru ca Petronela Rotar nu are ce cauta in librarii, pe rafturi. Cit priveste activitatea unora si altora pe bloguri: as reintroduce cenzura, dura de tot. Cantitatea de putreziciune din asemenea surse e incomodant de mare si, mai grav, aceste forme manelizate de expresie a cuvintului sau ce-o mai fi, formeaza opinii, pentru ca opiniile astazi se formeaza cu drimba si nu cu arcusul viorii. Si, din momentul in care muzica asta isterica si stridenta incepe tare, asurzitor de tare, nimeni nu mai are puterea, curajul sau intersul sa smulga patefonul din priza…pentru ca asta place, nu stufoasele scrieri ale Domnului Plesu din care nu intelegem nimic… Noroc ca domnia sa este dotat de o ureche selectiva, care taie zgomotul borcanelor sparte, de tot atita creatie de fond si idei care ii permite sa existe, sa perdure fara bloguri, cu sau fara cirese. Cine ar fi crezut ca o vom ajunge si pe asta, cine stie ce o sa ne mai ajunga?!

  • George Hari Popescu Autor articol

   Să nu exagerăm, a fost doar o neînțelegere balcanică, desprinsă din opera lui Caragiale. Cît despre afinitatea dv. pentru cenzură și apucăturile despotice, ce să zic… Poate doar Dzeu să mă ferească de dv. și de persoane care cred ca dv.!