Cărțile de colorat, o metodă pentru adulți de a crește mici 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 4 min)

Mi-am permis să parafrazez în titlu ideea cărții Laurei Grunberg, pentru că spiritul cam ăsta e.

Am tot promovat pînă acum pe FB cărțile de colorat de la Books Express, prima editură din Ro despre care știu că a Carte de colorat pentru adultiintrodus aceste cărți la vînzare online. Ba chiar poate că unii îmi vor pune pe frunte eticheta de „ăla care tot vorbește de cărțile de colorat pentru adulți“. Le promovez pentru că-mi plac în general metodele simple de relaxare și eliminare a stresului. Dar am tot cugetat zilele astea, am citit liste de motive și am făcut și eu o listuță de argumente în favoarea acestor cărți.

Amintiri din copilărie

Cărțile de colorat pentru adulți te duc înapoi în timp, în momentele cînd trebăluiai cu creioanele colorate pe cartea proaspăt cumpărată. Și era un întreg ritual: alegeai desenul potrivit, ascuțeai creioanele, le încercai pe o altă foaie sau pe marginea desenului. Poate că fredonai ceva în timpul ăla sau molfăiai o prăjitură sau un fruct. Eh, vremurile bune, nu-i așa?

Metodă ieftină de relaxare

Televizorul te zăpăcește, de laptop ai parte și la serviciu, să vezi un film nu mai ai răbdare. Sigur, și coloratul ăsta necesită răbdare, dar e vorba de o acțiune repetitivă. Pe măsură ce se aude „hîrș-hîrș“ pe hîrtie, îți pui gîndurile în ordine, vorbești cu tine însuți, poate îți vin ceva idei bune. Și ce dacă ai un pahar de vin sau o bere alături? Poate ies mai bine combinațiile de culori!

Scop precis

Cărțile de colorat pentru adulți nu sunt așa, de florile mărului! Scopul este, evident, să termini desenul început. Ca la orice activitate, finalul îți va produce plăcere. Desenele pentru adulți sunt complexe, coloratul e migălos, dar sigur te vei simți bine cînd vei termina. Dacă arată chiar bine desenul, îl poți pune într-o ramă și-l poți face cadou sau îl agăți undeva în casă.

Cărțile de colorat pentru adulți sunt o modalitate de a reduce stresul și anxietatea, chiar dacă nu pot constitui o terapie în sine. Pe de altă parte, această activitate îți sporește acuitatea vizuală și motricitatea.

Prin lume se întîmplă tot felul de lucruri:

Și lucrurile se precipită și la noi în țară. Editura Litera a introdus de curînd în stoc cărți de colorat pentru adulți și are pe site o aplicație prin care poți colora direct pe ecran (nu ratați nici concursul din perioada asta). Editura Univers tocmai a lansat un concurs de manuscrise pentru scriitorii începători și printre secțiunile de concurs se află și cărțile de colorat pentru adulți.


De unde cumpărați cărți de colorat pentru adulți în Ro:

Foto: Helen Penjam (Flickr)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Cărțile de colorat, o metodă pentru adulți de a crește mici

  • Ana

    Din fericire au aparut prin multe librarii cartile de mai sus. Am gasit la Carturesti, Eminescu si Librarium aceste carti. Recomand creioanele BIC, Staedtler sau FaberCastell pt ca sunt cu adevarat de calitate. Secret Garden este sincer unul din cele mai dragute cadouri pe care le-am putut primi pana acum.