Vajnicul Cosmin Andrei Coca aleargă la Tor des Géants pentru Asociația MaiMultVerde


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 5 min)

Simplul fapt că în 2015 doar patru români (trei bărbați și o femeie) vor participa la Tor des Géants mă face să-l admir pe Cosmin că participă. Organizatorii italieni nu acceptă decât 700 de participanți din întreaga lume. În plus însă, pentru Cosmin Andrei Coca, Tor des Géants va fi încă o călătorie de descoperiri și depășiri de bariere personale. Tânărul aleargă pentru Asociația MaiMultVerde și pentru a atrage banii necesari plantărilor viitoare. DONAȚIILE SE POT FACE PE PLATFORMA GALANTOM.

Tor des Géants este prima şi singura cursă de trail running care combină distanţele lungi cu stilul individual al fiecărui alergător. Organizatorii nu impun etape obligatorii, iar câştigător este acela care termină cursa în cel mai scurt timp. Fiecare participant ia propriile deciziile legate de când şi cât de mult să se oprească pentru odihnă şi alimentare. Traseul are lungimea de 330 km, cu o ascensiune totală de 24.000 m și trece prin 34 de localități și are loc în perioada 13 – 20 septembrie 2015.

Anul trecut, tânărul nostru de nădejde a participat la Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), una dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, la ea participând 2.300 de ultra-maratonişti.

La Tor des Géants, ca și la UTMB, Braşov Marathon și EcoMarathon, Cosmin va alerga pentru cauza Asociaţiei MaiMultVerde, mai exact pentru a aduna fondurile necesare continuării proiectelor de reîmpădurire a țării. Prima acţiune de plantare susţinută şi din fondurile adunate de Cosmin va avea loc în toamna lui 2015, fiecare leu transformându-se în puieţi plantaţi de către voluntarii organizaţiei.

Cine este Cosmin Andrei Coca

Cosmin are 35 de ani. Originar din Baia Mare, s-a stabilit acum mai bine de doi ani în Sibiu, în centrul ţării, un loc ideal unde poate să practice în natură sporturile care îl pasionează: alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul pe munte. Îi place natura şi aleargă de mulţi ani, dar a început să se ia puţin mai în serios acum cinci ani. A participat până acum la 6 ultramaratoane în România, în Munţii Bucegi, Călimani şi Gurghiu, în Grecia în Munţii Rodopi (ROUT 2013) și în Mont Blanc. Când nu aleargă, Cosmin joacă tenis şi merge pe bicicletă şi îşi doreşte mult să facă o tură cicloturistică mai lungă prin România şi în afară ţării.

În viaţa de zi cu zi, Cosmin este controlor de trafic aerian la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Îi place mult aviaţia, dar găseşte timp destul pentru a participa la evenimente culturale. Bănuim că atunci când aleargă mai şi fredonează câte o melodie (deşi spune că-i place să alerge doar pe muzica naturii, astfel simţind mai bine legătura specială care se creează alergând prin pădure, pe munţi), pentru că o altă pasiune a lui Cosmin este muzica.

De ce concurează pentru MaiMultVerde

Cosmin este primul fundraiser Galantom al organizaţiei şi a ales să facă acest lucru deoarece consideră că organizaţia îi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Îşi doreşte să fie parte dintr-o comunitate a alergătorilor MaiMultVerde care apreciază mediul şi mişcarea într-un mediu cât mai curat şi să contribuie cât mai mult la proiectele de împădurire ale organizaţiei.

Am început prin a planta copăcei câţiva ani la rând cu o mână de prieteni, acum încerc prin alergările mele verzi să continuu la altă scară acest demers cu ajutorul prietenilor de la MaiMultVerde. Alerg pentru ca MaiMultVerde să planteze mai mulţi copaci acolo unde este nevoie, să cureţe zone naturale afectate şi să promoveze un stil de viaţă frumos şi sănătos!”

DONAȚIILE SE POT FACE PE PLATFORMA GALANTOM. De asemenea, dați vorba mai departe prietenilor, pentru că faptele bune merită să fie cunoscute de cât mai mulți oameni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.