Airsoft6, o lume minunată pentru adulții copii


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Poate una dintre schimbările pe care le aduc recentele atentate va fi și modul în care vom privi de acum încolo jucăriile care imită arme. Am auzit acum două zile că Toys’R’Us, celebrul lanț internațional de magazine de jucării a cerut să se fie retrase replicile de arme din magazinele din Belgia. O mamă spunea însă la TV că e un gest pueril, pentru că părinții sunt cei care trebuie să le explice copiilor care e diferența dintre o jucărie și arma adevărată și mai spunea că aceste jucării, tocmai, ajută la educarea copiilor!

Dar armele airsoft nu sunt pentru copii, ci pentru adulții cu chef de joacă. Este vorba despre un paintball ceva mai realist, în care se trage cu arme – pistoale airsoft – cu bile de plastic. De obicei, jocurile au loc în zone dezafectate, în interior sau în exterior. Privind clipurile celor de la Airsoft6, mi-am adus aminte de Quake-urile pe care le mai jucam și eu pe vremuri, dar jucătorii de azi probabil că-și amintesc mai curînd de Counter Strike, Delta Force sau Battlefield.

Airsoft6.ro este un magazin online cu sediul în Constanța și mi-a plăcut că au un canal de Youtube destul de bogat, lucru rar prin e-commerce-ul românesc. În magazinul online găsești armele propriu-zise și toată gama de accesorii:

  • bile airsoft
  • echipament tactic
  • gaz airsoft
  • haine airsoft
  • bocanci airsoft
  • shotgun airsoft etc.

Deci, mult „airsoft”…

Ce-mi place la acest tip de jocuri este că, spre deosebire de paintball, unde e clar că ai fost lovit pentru că porți pe tine o pată colorată, la airsoft trebuie să declari că ai fost atins, dacă nimeni nu observă asta. Deci, un sistem bazat pe onoare. N-aș zice militară, dar este un sistem care face acest joc și mai interesant.

Oferta acestui magazin mă face să cred că orice hobby serios necesită investiții serioase. Iar astăzi „lupta” nu se mai duce cu o țeavă cu cornete, ci cu echipamente militare cît mai realiste. Pe de altă parte, Airsoft6 este încă o dovadă că, în comerțul electronic de astăzi, nișa tot mai îngustă este una dintre cheile spre succes. Orice corporatist care-și respectă dreptul la joacă merită un airsoft după program, nu-i așa?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.