Am văzut trei filme (The Girl on the Train, Les malheurs de Sophie, Bacalaureat) 1


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)


The Girl on the Train (2016) ✭✭✭

Ecranizare a cărții omonime a Paulei Hawkins, filmul este povestea unui triunghi de femei manipulate și înșelate de un bărbat malefic. De-a lungul filmului, îți vei da seama că nimeni nu este ceea ce pare și că uneori răul este binele și uneori chiar invers. Este o oglindire destul de bună a cărții pe care vă îndemn să o răsfoiți. Ia uitați aici.


Les malheurs de Sophie (2016) ✭✭✭✭✩

Sophie este o fetiță neastîmpărată pe care o urmărește ghinionul în viață. Este un film plin de fantezie, cu vreo două momente muzicale și cu ceva animație, cu decoruri și costume deosebite. Filmul se învîrte în jurul contradicției dintre seriozitatea exagerată a adulților și nevoia de grijă și joacă a copiilor. Ia uitați aici.


Bacalaureat (2016) ✭✭✩✩✩

Un fel de “Lanțul slăbiciunilor” în variantă modernă, dar care nu beneficiază de replicile memorabile ale lui Caragiale. Este reconfortant să-l regăsim pe Titieni în acest film (nu ratează aproape niciun film autohton) și m-am bucurat că scena mîncatului ciorbei durează cam două minute, comparativ cu cele lungi din alte filme recente de pe la noi. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Am văzut trei filme (The Girl on the Train, Les malheurs de Sophie, Bacalaureat)

  • krossfire

    The Girl on the Train m-a convins ca Emily Blunt chiar poate juca (aveam senzatia ca este o actrita de capacitati medii, distribuita in productii faine – in Siccario nu m-a impresionat deloc).