Am văzut trei filme: Alone in Berlin, Patriots Day, The Founder


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Alone in Berlin (2016) ✭✭✭✩✩

Întristați de vestea că fiul lor a murit pe front, un cuplu pune la cale o campanie inedită de rezistență anti-nazistă, împrăștiind prin oraș bilete cu mesaje care îndeamnă la revoltă. Încercările lor au un oarecare ecou în Berlin și stîrnesc furia Gestapo-ului. Este un film despre cum poți schimba un pic situația chiar și atunci cînd aceasta pare foarte gravă. Ia uitați aici.


Patriots Day (2017) ✭✭✭✭✩

Un film artistico-documentar (deci, docudramă) despre atacul terorist de la maratonul din Boston din aprilie 2013. Foaaarte lung (fiecare “a” = 45 min) și plictisitor în prima oră, filmul devine cît de cît interesant în partea de investigație, din care aflăm, pe de o parte, că unul dintre suspecți era urmărit și că americanii își pot încălca propriile legi cînd trebuie, dar și că, în astfel de cazuri, rapiditatea este cheia. Ia uitați aici.


The Founder (2016) ✭✭✭✭✩

Povestea imperiului McDonald’s sau cum Ray Kroc a furat un concept și, fără scrupule, a transformat acel bistrou în cea mai mare rețea de restaurante cu E-uri de pe planetă. Mi-a plăcut modul în care relația cu Richard și Maurice, cei doi frați care au inventat modul de pregătire și servire în bandă, este descris amănunțit (o relație care se construiește greu și se degradează pe parcurs). Iată o lecție de business și de viață, pe repede înainte. Ia uitați aici.


::: Seria Am văzut trei filme :::

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.