VIDEO >> ApTI Privacy Tricks: Cum să-ți protejezi webcam-ul de ochii indiscreți


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

La Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ne-am gîndit să începem o serie de clipuri video educative, menite să vă ajute să vă protejați online și să vă faceți viața mai ușoară cînd lucrați pe net. Nu sunt neapărat tutoriale, ci scurte clipuri cu instrucțiuni pe care le puteți aplica imediat. Al treilea clip din seria ApTI Privacy Tricks vă arată cum să vă protejați webcam-ul de activări nedorite de la distanță, deci cum să nu fiți filmați de „băieții șmecheri”.

Cum să-ți protejezi webcam-ul de ochii indiscreți

Pe stradă, la restaurant, la școală sau la birou, suntem mereu supravegheați în lumea de astăzi, indiferent dacă ne place sau nu. Ce putem face pentru a ne proteja mai bine viața privată atunci când folosim dispozitive digitale care pot înregistra imaginea?

Webcam-ul calculatorului tău poate fi activat de la distanță, fără ca tu să știi. Crezi că este o glumă? Dacă și lui Mark Zuckerberg îi e teamă de cineva și dacă și Papa Francisc își acoperă webcam-ul, înseamnă că e ceva necurat la mijloc!

Există mai multe soluții pentru a-ți acoperi webcam-ul. Poți folosi webcam cover-uri din comerț, există în diverse forme și cu tot felul de design-uri. Unele sunt simple, altele sunt mai elaborate.

Sau îți poți face singur un cover de webcam, folosind materiale și instrumente pe care le găsești prin casă. Poți fi inventiv, te poți juca un pic, totul ține doar de imaginația ta.
Orice variantă ai adopta, acoperă-ți webcam-ul atunci când nu-l folosești! Pentru că nu se știe niciodată…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.