Vrei să te certifici ca Google Educator Nivelul 1? Îți propun un curs pregătitor!


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Dacă tot am ținut o serie de cursuri pentru profesorii care urmau să devină creatori de resurse educaționale deschise (RED), am zis să dau și examenul pentru certificarea Google Educator. Mă gândeam că nu am ce să pregătesc, din moment ce știu atâtea despre instrumentele Google pentru educație! Dar apoi am luat subiectele pe rând și mi-am dat seama că sunt destule lucruri despre care nu știam sau că instrumentele pe care le știm cu toții – Google Classroom, Meet, Sites etc. – au o mulțime de opțiuni mai puțin cunoscute.

Așa că m-am pregătit temeinic, am dat examenul și am obținut certificarea. Și, pentru că tot eram “încălzit”, m-am pregătit și pentru Nivelul 2 și l-am obținut. Acum îți propun un curs care te pregătește pentru Nivelul 1, în cadrul căruia te vei întâlni și cu mine ca formator. Este țintit către profesorii din învățământul preuniversitar, dar este util oricui dorește să afle ce oferă Google educatorilor de toate tipurile.

Cursul durează 31 de zile (+ 15 zile pentru realizare portofoliu profesional personal), adică 100 de ore online (dintre care 50 ore de tip sincron audio-video cu formatorul – webinar), este de nivel intermediar și costă 500 de lei. La final, vei primi 25 credite profesionale transferabile. Cursul este acreditat la nivel național. La final, opțional, poți susține examenul pentru certificatul Google Educator Nivelul 1.

Toate detaliile sunt pe site-ul oficial, acolo unde poți și alege perioada dorită și plăti cursul, dar eu vin aici cu unele puncte importante.

  • Cursul este organizat de Asociația EduSfera, are categoria 2A și tip de competențe TIC/ digitale.
  • Tematica include toate instrumentele Google ce pot fi folosite în educație, dintre care: Classroom, Meet, Jamboard, Docs, Sheets, Drive, Tasks.
  • Explicațiile instructorului, documentele suport și filmele explicative te vor ajuta să reții ușor informațiile esențiale.
  • Vei fi îndrumat/ă și ajutat/ă pas cu pas în utilizarea aplicațiilor Google pentru educație. Toată activitatea ta va fi evaluată și notată.
  • Programul sesiunilor online cu formatorul este de regulă după-amiaza/seara în zilele lucrătoare și sâmbăta dimineața (durează de regulă între 3 și 4 ore, în total 50 de ore). Prezența la aceste sesiuni este obligatorie. Aceste întâlniri vor fi înregistrate pentru a putea fi vizionate ulterior.
  • Se eliberează adeverință de însușire a competențelor în cadrul cursului finalizat cu succes, care poate fi folosită la dosarul personal până la eliberarea atestatului cu cele 25 de credite profesionale transferabile.
  • Dacă ești deja profesor/oară, îi poți cere directorului să-ți plătească cursul (achiziție prin SEAP, număr referință GEN1).
  • La cerere, cursul poate fi predat și în engleză sau maghiară.

Dacă vrei mai multe detalii, iată aici fișa cursului și orarul orientativ și uite o prezentare cu mai multe informații. Cum ziceam însă, toate detaliile sunt pe site-ul oficial.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.