Valoarea mea, valoarea mea, legitimaţia mea de jurnalist 7


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Şi Brăduţ pune problema asta: traficul de influenţă. Eşti tot timpul jurnalist, chiar şi atunci cînd ai o treabă de rezolvat cu autorităţile, în nume personal, sau cînd vrei să obţii unele servicii, sau nu?

Am cumpărat un telefon ca să-l ofer cadou, deşi aş fi putut obţine unul moca (pseudo-mită, aşa cum se obişnuieşte printre jurnaliştii de IT) de la o companie sau alta producătoare de telefoane mobile. La o zi după ce l-am oferit cadou, persoana a constatat că sunt probleme cu aparatul: nu salvează numere în memoria proprie şi nu se pot transfera datele pe calculator. L-am împachetat şi l-am dus la service.

Trec peste următoarele:

– la service aveau program diferit de cel al magazinului, deşi service-ul e în acelaşi sediu. Nu am plecat de acolo pînă nu l-am predat.

– nu voiau să-mi ofere un telefon la schimb pe durata service-ului.

– au prelungit durata minimă de service de la 10 zile la 21 de zile.

Cît am aşteptat eu acolo vreo oră, m-am tot gîndit să scot legitimaţia de la EVZ, pentru a încerca să rapidizez procesul. Dar nu am făcut-o. Deşi au promis că mă vor suna pentru că sigur se va repara într-un termen mai scurt de 21 de zile, nu au făcut-o.

Ce mă sfătuiţi: să scot legitimaţia?

ACTUALIZARE (25 iunie 2007): Azi am luat telefonul reparat. Eroare de software. Nu am scos legitimaţia în nici un moment.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 gânduri despre “Valoarea mea, valoarea mea, legitimaţia mea de jurnalist

 • bradutz

  george, eu nu i-as spune trafic de influenta (ala e mai degraba de genul „am o fata harnica, are si ea nevoie de o pozitie de sef la distributie” sau „lasa-n pace dosarul ala, chiar nu iti dai seama ca am avansarea ta in buzunar?”), ci conflict de interese. si se mai potriveste si cu sintagma ‘foloase/avantaje necuvenite’.

 • krossfire

  Hahaha…

  Cum adica ”sa scoateti legitimatia” ? Pai eu veneam acolo cu tupeu si cu expresia ”E timpul sa-mi schimbati telefonul”. E la fel si in PR, influenta asupra imaginii altora te face mai puternic. Legea junglei.

  Singura instanta de raportare este sinele. In cazul meu, sinele simte uneori nevoia sa-si ”umfle muschii” – deci, in locul dumneavoastra pana acum aveam telefonul :D

 • Silviu

  Auzi George, dar de ce nu scrii si despre service ? Ca sa ne razbuni pe toti cei care am stat dupa ei (aprox 20 de zile eu, cand mi s-a rupt un buton de la boxe).
  In alta ordine de idei, exista o categorie de persoane care, inainte de a-ti completa formularele, te intreaba, fara exceptie, unde lucrezi. Ma refer la politie. Dar aici e cu doua taisuri: ori te iarta, ca esti din presa, ori te arde si mai aspru, de frica sa nu il dai in presa….

 • Florinuss

  Salut. Eu zic ca nu cu legitimatia rezolvi treburile astea, ci bate cu pumnu’ in legitimatia lor. Muma-n cur de (b)oi!
  Florin.

 • Cristi

  Pai nu mai e nevoie sa scoti legitimatia. Cand completeaza acolo un formular si te intreaba de e-mail zi-l pe cel de la job – evz.ro :-)))