Povești cu Bitcoin: valoarea scade constant, Nasdaq va lansa o piață futures Bitcoin, șefa FMI sprijină BTC


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

800.000 de echipamente de “minerit” bitcoin au fost oprite în ultima perioadă

Între 600.000 și 800.000 echipamente de “minerit” bitcoin au fost închise în noiembrie, pe fondul scăderii prețului criptomonedei și a dificultății de a exploata monede digitale. Cotația Bitcoin-ului a scăzut cu aproximativ 45% în noiembrie după ce anul trecut, în aceeași perioadă, prețul criptomonedei se îndrepta spre 20.000 de dolari. 

Citește la Startupcafe.ro


Nasdaq va lansa o piață futures Bitcoin

Lansarea ar putea avea loc în primul trimestru din 2019, poate chiar în 24 ianuarie. Bakkt, compania care deține NYSE, a spus că mai are nevoie de timp, pentru a pregăti infrastructura necesară. Nasdaq a văzut că există destulă cerere din partea investitorilor din SUA. Bakkt furnizează bitcoini investitorilort săi, așa că va avea un impact sigur asupra prețului criptomonedei.

⇢ Citește la CNN.com


Christine Lagarde, șefa FMI, declară că băncile centrale ar trebui să susțină monedele digitale

Christine Lagarde a spus că e nevoie de un rol mai crescut al statului în gestionarea procesului din ce în ce mai pronunțat de renunțare la numerar în cadrul economiilor dezvoltate. Susținerea monedelor digitale ar satisface mai multe scopuri de politică publică, precum o mai mare incluziune financiară, securitate și protecție a consumatorilor, precum și un grad mai crescut de privacy la plăți, a declarat șefa FMI. Băncile centrale din Canada, China, Suedia şi Uruguay iau “serios în considerare” propunerile privind emiterea unei monede digitale.

⇢ Citește la Agerpres


Magazinele franceze de tutun vor vinde Bitcoin

Compania fintech franceză Keplerk a încheiat un contract o firmă locală de software pentru casele de marcat, prin care magazinele de tutun vor putea vinde criptomonede. Clienții acestor magazine vor putea cumpăra vouchere ce vor putea fi folosite pentru a achiziționa bitcoin, prin intermediul unui portofel electronic operat de Keplerk. În Franța, sunt 24.000 de magazine licențiate să vândă produse din tutun, bilete de loterie, credit pentru telefon și abonamente la servicii de streaming.

⇢ Citește la Reuters


De ce tot scade Bitcoin

Pot fi mai multe cauze:

  • Fragmentarea comunității. O parte din comunitatea Bitcoin a creat Bitcoin Cash, ceea ce i-a făcut pe investitori să se teamă să se “arunce” în fondul Bitcoin.
  • Investigația Departamentului de Justiție. Departamentul vrea să vadă dacă creșterea spectaculoasă de anul trecut nu s-a datorat cumva manipulării pieței.
  • Greu de estimat. Bitcoin-ul este volatil, valoarea lui este greu de estimat, din moment ce instituțiile financiare tradiționale nu-i măsoară performanța așa cum procedează cu monedele obișnuite.

⇢ Citește la Wired


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.