Îmi plac bicicletele dar… 5


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Un alt material video de arhivă, realizat de General Motors, acea companie care se află într-o anumită stare de faliment în aceste zile. Pe timpuri, GM voia să arate că este conştientă de faptul că şoseaua nu aparţine numai maşinilor, ci şi bicicletelor.

Sinteza clipului:

 1. Bicicletele sunt greu de văzut. Şoferule, uită-te în oglinda retrovizoare înainte de a deschide uşa, înainte de a face la dreapta, noaptea etc.
 2. Lucrurile mici supără bicicletele. Biciclistule, ai grijă cînd e ud pe jos, cînd şoseaua are reziduuri, cînd treci peste guri de canal etc.
 3. Bicicliştii trebuie să fie atenţi, să nu lase siguranţa numai în responsabilitatea şoferilor.

Iată filmuleţul de 13 minute, prezentat în două părţi, intitulat “I Like Bikes… But!”. Clipul combină filmările reale cu animaţia, iar personajul principal (naratorul) este Ike, who likes bikes :


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 gânduri despre “Îmi plac bicicletele dar…

 • krossfire

  Falimentul GM ar fi venit cu sau fara criza financiara. Cand ai patru platforme de vehicole pe care le vinzi ca Opel in Europa, Saturn in America si Vauxhall in Anglia + cateva vechituri asiatiece rebranduite si 3-4 modele americane functionale trebuie sa te astepti ca sistemul ”maxim de profit – minim de investitie in cercetare” sa cada.

  E oarecum ironic filmuletul dat fiindca SUV-urile americane ajunse pe sosele romanesti deranjeaza cel mai mult traficul (pentru oricine, nu doar biciclisti)

 • George Hari

  Nu este responsabilitatea lui GM să-i spună ciumecului că nu are ce căuta cu SUV-ul pe străzile din Bucale. Dar se pare că în ţara noastră sunt destul de mulţi bărbaţi impotenţi. O fi de la alimentaţie. Sau or fi mers prea mult cu bicicleta :-)

 • krossfire

  Interesant ca am vazut ditamai SUV-urile de la Lexus (divizia lux Toyota), Acura (divizia de lux Honda) sau Infiniti (diviza de lux Nissan). Nu doar ca sunt extrem de scumpe importurile in lipsa unei reprezentante normale dar piesele de schimb sunt incredibil de scumpe. Sunt masini proiectate strict pentru piata americana. Daca din ele s-ar da jos niste oameni de afaceri stilati parca as mai zice (desi lipsa de respect in trafic nu denota ”stil”) dar tot aceeasi dubiosi le populeaza.

  Ma astept in curand ca pietonii sa fie macelariti pe trecere de masini gen Panoz sau TVR si alte frumoase creaturi de 6-700 000 de euro numai bune sa vezi daca poti prinde 320km/h pe Kiseleff.

 • ana.munteanu

  Nu cred ca problema biciletelor sunt doar masinile si bineinteles persoanele “civilizate” care le conduc. Mai avem si un magazin pe pista, o groapa, sau pur si simplu ghivecele cu flori ale vreunui restaurant, terasa. Asta in zilele bune cand nu intalnesti obstacole dificile:)) , mai sunt si oameni care te injura si tipa la tine ca de ce ii dai la o parte de pe o pista. Cred ca “au dreptate”, pana la urma de ce ar trebui o bicicleta sa mearga tocmai pe pista pentru biciclisti:))), culmea!
  Eu am doar o trotineta si mi se intampla foarte des sa intalnesc obstacole de genul si astfel de oameni.

 • George Hari

  Astea nu sunt obstacole. În principiu, nu există obstacle pentru bicicletă. Toate se pot rezolva. O tricicletă lîngă o bicicletă care mai e cu o bicicletă… şi aşa se schimbă lumea!