Din 1 ianuarie, mă las de fumat. Sau din 2 ianuarie… 6


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Serios! Nu se mai poate aşa! Dau vreo 200 de lei pe lună pe ţigări şi nu rămîn cu nimic din ele. De calmat nu mă calmează, de încălzit nici vorbă, cool tot nu devin datorită lor.

Dar nu mă pot lăsa de azi de fumat. Cine a mai auzit să te laşi de fumat în 20 decembrie? În 1 decembrie mai mergea, dar atunci am tras tiutiun în cinstea ţării mele. 1 ianuarie pare o dată rotundă: nici prea mare, nici prea mică, nici prea cald, nici prea frig şi mai mult alb decît negru.

Pe de altă parte, am înţeles că termenele fixe le produc probleme psihologice oamenilor. De aia cică e mai bine să-ţi pui ceasul să sune la 08:02 în loc de 8, de exemplu. Pare că nu eşti în armată, că poţi face şi tu o alegere, nu decide numai şeful care te cheamă la serviciu la 9.

De aia cică e mai bine să-ţi dai întîlnire la 16:20 în loc de 16:15 sau de 16. Dacă spui ora 16, oricum vei întîrzia şi tot la 16:15 ajungi.

Uneori, oamenii au nevoie de termene fixe. Dar cînd le fixezi, se sperie şi încearcă să amîne acele date.

Parcă nu mai sună aşa de bine data de 1 ianuarie pentru a mă lasa de fumat. Hai că încerc din 2 ianuarie. Plus că mai am o problemă: eu nu fumez!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 gânduri despre “Din 1 ianuarie, mă las de fumat. Sau din 2 ianuarie…