Nu e rău pe bicicletă în ianuarie 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 2 min)

Cînd am terminat azi orele de la ID şi am constatat că pot merge pe stradă desfăcut la geacă şi fără fular, ghici ce mi-a trecut prin minte? Să fac o tură cu bicicleta, normal!

Mititica stătea în balcon de pe la mijlocul lui noiembrie, cu roţile puţin dezumflate, aşa cum se cuvine cînd nu e folosită mult timp. Am expus-o pe hol pentru a o şterge de praf, pentru a-i unge lanţul şi a o accesoriza cum se cuvine.

M-am îmbrăcat extravagant: Adidas şi o pereche de şosete groase, blugi rupţi puţin de cînd i-am agăţat în gard, tricou cu mîneci scurte, bluză cu mîneci lungi, pulovăr cu guler lung, mănuşile „fără degete”, şapcă „cu urechi”, cască, ochelari de soare.

Am mers vreo oră, cu viteză mică, am făcut cam 16 km pe care i-am adăugat la modesta colecţie începută anul trecut.

Am constatat cîteva lucruri care v-ar putea fi utile:

 • ar mai fi trebuit o bluză sau o geacă sau un tricou care izolează căldura
 • s-a topit zăpada, deci nu te îmbrăca în costum, că s-ar putea să ajungi la destinaţie împroşcat de noroi
 • pune-ţi aripi dacă nu ai deja bicicletă dotată cu aşa ceva
 • evită zonele cu pietriş şi castane strivite, sunt alunecoase
 • nu merge cu viteză mare dacă n-ai un fular peste gură şi nas sau o mască, chiar şi una chirurgicală, pentru că e nociv să inspiri aer rece
 • tot mai sunt cîini vizavi de Tribunalul Bucureşti, pe „piste”; o frumoasă pereche canină s-a luat cîţiva metri după tine, a fost singura porţiune în care am băgat viteză mai mare
 • m-am mai întîlnit pe drum doar cu 4 biciclişti

A fost o plimbare agreabilă, îmi pare bine că am prins ziua asta bună. A picat la ţanc, într-o perioadă în care încerc să mă las de cafea, sare, prăjeli, cauză din care parcă sunt mai apatic şi mai fără chef (sau o fi astenia de primăvară deja).

Încercaţi şi voi o pedală cînd mai prindeţi o zi frumoasă, pentru că bicla aia mai trebuie şi ea scoasă la aer din cînd în cînd, aşa e de bonton!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Nu e rău pe bicicletă în ianuarie

 • Len

  Singura durere pe care o am nu e frigul ci mizeria. De cateva zile e mai bine dar imediat dupa ce s-a topit zapada era o mizerie inimaginabila. Am vazut insa cativa biciclisti, anii trecuti pe vremea asta era ceva de negandit.
  Toate bune, spor la pedalat.