Am văzut trei filme 2


(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 1 min)

Un film danezo-german, unul turcesc, unul german. Se pare că filmele triste mă fac să mă simt mai bine. De fapt, nici unul dintre cele trei nu este trist, dar declanșează anumite sentimente pe care unii le-ar numi speranță, mirare, nevoia de alteritate. Inserați cîte un film american (neapărat o animație și unul cu un supererou) printre aceste trei sugestii.

1. Adams æbler

  

Recomandare de la Louise, din nou. Un neonazist condamnat la muncă în folosul comunității petrece un timp la o mănăstire, încercînd să facă o plăcintă de mere. Pînă acolo, bate cîțiva oameni, trage cu pistoale și se schimbă în bine încet, încet, pe furiș. Eroul filmului este, evident, preotul, deși are și el slăbiciunile lui. Aici.

2. Tavka

  

Recomandare de la Louise, ca și la punctul 1 (să fie primit!). Un musulman se transformă din fidel religios în om. S-ar părea că banii și instinctele sexuale pot face ravagii: te pot face să-ți descoperi ura, sufletul și glasul. Un film deloc previzibil, cu un final deschis. Aici.

3. Das Leben der Anderen

  

Recomandare de la Karin, pe care am găzduit-o prin Couchsurfing de curînd. STASI supraveghează oamenii considerați de sistem periculoși din cauză că sunt interesanți, printre care și acest scriitor care trăiește cu o actriță. Din nou, ca și la celelalte două sugestii, sufletul este descoperit în interiorul mașinii, de data asta de către un agent al securității est-germane. De văzut dacă ai trăit în comunism puțin. Aici.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 gânduri despre “Am văzut trei filme

  • gadjodillo

    mă bucur că ai reuşit să le vezi. un sfat celor care amînă la nesfîrşit să vadă filme, să citească unele cărţi: dacă vă propuneţi să faceţi un copil, luaţi-vă un an din viaţă, înainte să faceţi efectiv copilul. după aia, a vedea filme şi a citi cărţi devine un vis. mai ales dacă trebe să mai şi munciţi pentru a trăi.